Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Balanse hos eldre kan ofte bedres via føttene

balanse

Mennesker i moden alder har ofte nedsatt balanse. Derfor er det essensielt å jobbe med føttene i sammenheng med resten av kroppen hvis du vil øke sjansen for å gjøre balansen bedre.

Definisjon av balanse:

“Evnen til å innrette kroppssegmenter mot tyngdekraften for å opprettholde eller bevege kroppen (massesenter) innenfor den tilgjengelige støttebasen uten å falle; evnen til å bevege kroppen i likevekt med tyngdekraften via interaksjon mellom sensoriske og motoriske systemer ”(Kisner & Colby).

Øynene, det indre øret og sanseceller i hud, sener og ledd er også viktige i samspillet ved balanse, så om føttene ikke fungerer og responderer som de skal vil resten heller ikke kunne fungere optimalt fordi samspillet blir redusert.

Økt propriosepsjon, som er følelsen av selvbevegelse og kroppsposisjon, er det som skaper dette resultatet.

Mange eldre opplever at de har lettere for å falle nettop fordi balansen blir dårligere og derfor er det kjempeviktig å gjøre det en kan for å hindre at redselen tar overhånd ved f.eks.det å gå ut.

Damen som jeg behandlet (bildet over) opplevde umiddelbart bedre balanse og økt kontakt med gulvet under og etter behandling.

Det er ikke så vanskelig å forestille seg at dette kan utgjøre en stor forskjell i livskvalitet da det også kan gi en følelse av økt mestring.

Å møte mennesker i sitt eget hjem kan også gi en følelse av komfort og kanskje få de til å slappe mer av.

Hands on behandling er en vei, men om du bor slik til at du ikke har tilgang på en behandler kan du gjøre mye selv på egenhånd.

Nettkurset mitt om hvordan du frigjør og bygger supersterke føtter er laget utifra søtten års erfaring med kroppsbehandling.

Her viser jeg inngående og tydelig hvordan du med enkle verktøy kan arbeide godt med føttene dine på egenhånd.

Utdrag fra nettkurset:

‬Har du smerter/restriksjoner i føttene, anklene, knærne, hoftene eller korsryggen?

Du fortjener god fot funksjon fordi føttene dine er designet slik at du skal kunne bevege deg rundt på denne fantastiske planeten vi lever på.

Føttene dine er designet for å plukke opp og levere så mye informasjon som mulig fra underlaget og formidle det gjennom kroppen din og opp til hjernen, og derfor bør du ta godt vare på dem slik at dette er mulig.

Om du tenker på at storetåen er ansvarlig for 80-85% av fotens stabilitet hjelper det lite med gode sko om foten er stiv og ubevegelig.

HVORFOR DU BØR VURDERE Å KJØPE DETTE KURSET:

• Hvis du opplever smerter i føttene, knærne, hoftene eller korsryggen.

• Hvis du opplever nedsatt balanse, kjenner deg ustødig og er redd for å falle.

• Hvis føttene dine er stive og føles mer som en murstein enn et godt fungerende system.

• Hvis du har problemer med å kjøpe de riktige skoene, ikke bare for deg selv, men også for barn vil du få gode tips til hva du skal se etter.

• Hvis du vil være i stand til å ta godt vare på dine egne føtter.

Da vil jeg vise deg nøyaktig hvordan du kan jobbe med føttene dine for å oppnå alt dette og for å øke kunnskapen din om denne utrolige og fantastiske strukturen i kroppen.

NB! Videokurset er på Engelsk.

Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top