Easy Bodies – Movement education – Real world performance

#bevegdegbedre2016 – 10 Sittestilling er A & O

Sittestilling er avgjørende for om du vil ha en god eller dårlig opplevelse når du sitter ned. Bedre fokus rundt dette og enkle verktøy vil gjøre det lettere for deg å justere på dette.

I denne videoen ser du meg sitte foran på stolen slik at jeg for god kontakt med sitteknutene i bekkenet som er de to benete utstikkene du kan kjenne om du tar hendene inn under rompa. Når du sitter rett oppå disse vil du få det nødvendige løftet som går hele veien opp til hodet og det blir uanstrengt å sitte oppreist.

Når du sitter ned på f.eks. arbeid er det lett å tro en skal sitte med ryggen inntil ryggstøtten, men det som ofte da skjer er at bekkenet vipper bakover (halen mellom bena) og ryggen synker sammen og skyver hodet frem og ruller skuldrene inn, over tid vil dette kunne gi både tretthet i ryggen, smerter og en følelse av alltid å kjenne noe på baksiden av kroppen i relasjon til å sitte.

Det kan i verste fall skape fleksjons intoleranse der det kan bli uutholdelig å sitte ned, til og med i kortere perioder. Trykket på mellom hvirvel skivene i ryggraden blir også mer belastende når vi synker sammen i overkroppen og dette kan føre til delaminering (svekkelse) av den ytre fibrøse skiveringen og skape mulighet for protrusjon (utbulning) og i verste fall prolaps der innholdet i skiven siver ut og trykker på nerver som kan gi store smerter nedover i bla. ben eller armer om det skjer i nakken.

Når du sitter på kanten av stolen skal knærne være lavere enn bekkenet. Når du ser meg synke sammen og rette meg opp er det kun bekkenet jeg beveger for det styrer resten av ryggen og gir et naturlig løft i stedet for at du skal holde deg oppe ved å spenne muskler.

KMI – Strukturell Integrasjon kan hjelpe deg med å få en mer oppreist sittestilling ved å korrigere strukturell ubalanser og guider deg til hvordan du best kan bli oppmerksom på din kropp og hva du kan gjøre for å minimere belastningen du utsettes for hver dag.

Følg Easy Bodies

Facebook

Instagram

YouTube

Twitter

Scroll to Top