Easy Bodies – Movement education – Real world performance

#bevegdegbedre2016 4 – Hofteåpner, styrke og bevegelighet

I denne månedens #bevegdegbedre2016 viser jeg en god hofteåpner som også styrker lår, core og som også gir bevegelighet i samme slengen.

Overalt kan en lese og høre om funksjonell trening ditt og funksjonell trening datt. Vi er alle besatt av tanken om at muskler trekker seg sammen, det gjør de jo også, ved at de utvider seg, eller det man kaller isometrisk kontraksjon. Funksjonelt ( som f.eks. gå og løpe) fungerer det på den måten at muskelen bremser bevegelse ved å aktivere. Vi kaller dette for en reaktiv reaksjon der signalet går i en refleksbue som betyr at det ikke er innom hjernen først. Informasjonen vi får fra underlaget bestemmer altså hvordan musklene reagerer.

Ettersom mange mennesker sitter ned store deler av dagen vil det være en god idé å prøve å åpne fremsiden av bekkenet for å motvirke foroverbøyningen og lukningen i hoftene som oppstår pga.dette.

Pass på at du prøver å holde fremsiden av hoftene åpne ved å presse bekkenet fremover når du gjør denne bevegelsen.
Denne bevegelsen kan du kanskje sikkert merke på forsiden av lårene, så det er viktigt å starte langsomt og gradvis og gå lengre ned etterhvert.

Ps! Husk å tagge bilder på Instagram med #bevegdegbedre2016, kun visst du gidder;-)

Abonnér gjerne også på min YouTube kanal.

Følg EasyBodies:

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

Scroll to Top