Easy Bodies – Movement education – Real world performance

#bevegdegbedre2016 5 – Håndledd

I denne månedens episode av #bevegdegbedre2016 føljetongen tar vi for oss håndledd.

Håndleddene våre bruker vi jo hele tiden, til alt mulig. Noen ganger kan vi også fornemme at de er stive og det gjør kanskje litt vondt opp i underarmene, eller helt opp i skuldrene. I treningssammenheng kan håndleddene våre få en del juling i form av at vi gjør de samme tingene hele tiden.

I denne videoen forsøker jeg å vise noen strekk, styrke og forberedelses bevegelser som kan gi overskudd ved f.eks. trening, som i håndstående om du nå sysler med slikt.

Det som er viktig å tenke på er å starte stille og rolig og gradvis øke vekt og ledd utslag, tenk på at det er mange strukturer som påvirkes, muskler, fascia, nerver og blodårer, disse trenger forskjellig tilpasningstid så skynd deg langsomt.

Selve utførelsen er enkel, bare se på videoen og gjør det jeg gjør. Legg merke til at jeg ikke løfter håndbaken opp fra gulvet og strekkene skal være dynamiske og ikke statiske.

Tagg gjerne venner om du deler bilder/video på Instagram eller lignende.

Du er også selvsagt alltid velkommen til å ta kontakt om du har spørsmål til hvordan jeg evt. kan hjelpe deg om du opplever, stramhet, en følelse av skjevhet, smerter eller andre problemer i din kropp.

Takk og god dag:-)

Mvh Kai Kjartan

Følg EasyBodies:

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

Scroll to Top