Easy Bodies – Movement education – Real world performance

#bevegdegbedre2016 – 6 Lizzard Crawl


Så er vi halvveis i prosjekt #bevegdegbedre2016 og i denne månedens utgave tar vi for oss å krype eller krabbe. Hvornår krabbet eller krøp du på gulvet/bakken sist? Å krabbe som barn er en viktig del i utviklingen vår. Som voksne kan vi jo sofistikere det litt videre ved å begynne å leke med denne bevegelsen igjen.

Selv bruker jeg ofte denne sekvensen som en måte for å gå igjennom hele kroppen, gjerne om morningen rett etter at jeg har stått opp, før kaffevannet er ferdigkokt. Det fine er jo at du bestemmer selv hvordan du vil gripe det an og hvor krævende du vil det skal være.

Denne sekvensen inneholder mange elementer som krav til styrke, balanse, smidighet, koordinasjon og morro. Dette er en sammensatt sekvens om du synes det er en utfordring, fortvil ikke, det er absolutt mulig å lære den.

Tips:

  1. bruk litt tid på å krabbe på alle fire for å finne ut av motorikken før du legger deg mer flatt.
  2. gjør f.eks. push ups for å øke styrken i armene dine om du oppdager at du ikke kan holde deg oppe.
  3. gå langsomt til verks for å la kroppen tilpasse seg.
  4. ta tiden til hjelp og se heller på det som lek i stedet for trening og prestasjon.

Vi går jo på to ben, så derfor lurer du kanskje på hvorfor vi så skal ned på alle fire…? Men, å komme ned på gulvet/jorden for å bevege seg kan gi en helt annen opplevelse enn om du f.eks. kun går på treningsstudio. Menneskene har oppfunnet trening som en kompensajon for manglende bevegelse, men alt behøver ikke være så firkantet og “rigtig” hele tiden vel!?

Min egen opplevelse er i allefall at det gir en annen følelse i kroppen, en følelse av mer liv og tilhørighet. Vi er alle barn av jorden, og uansett om du tror på det eller ikke, så er vi designet til et liv i bevegelse og i harmoni med naturen. Du behøver heller ikke legge mere i det enn at det er en variasjon utover det du vanligvis gjør, du bestemmer.

Ta kontakt om du har spørsmål.

Mvh Kai Kjartan

Følg EasyBodies:

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Scroll to Top