Easy Bodies – Movement education – Real world performance

#bevegdegbedre2016 8 – Squat variant

I min lille video føljetong er vi nå kommet til den 8. videoen av #bevegedegbedre2016. Denne gangen har jeg laget en video som viser en squat variant /gå på huk, der hensikten er å øve seg i å ikke kun arbeide ” korrekt “, for det finnes ingenting som heter korrekt bevegelse. Kroppen kan bevege seg i alle retninger og variasjons mulighetene er derfor enorme.

Om vi våger å gå utenfor våres vante rammer vil vi oppdage at kroppen også svarer på dette ved å bli bla. øm, sår, ja kanskje til og med vond, men den vil også helt klart bli både smidigere og sterkere og det er dette allsidige spekteret i variasjonsmuligheter som gjør det så spennende å utforske nye områder og bevegelses kombinasjoner.

Når barn beveger seg så gjør de dette uten å tenke seg om da det som den naturligste selvfølge inngår i leken de ofte har gang i. De følger ikke et nøye utlagt program for å bevege seg. Vi voksne har ofte glemt å leke og vi bruker heller ikke fantasien når vi beveger oss og vi vil gjerne følge et program eller noe i den stil for det har vi jo både hørt, lest og sett skal være så bra. Men, ville det ikke vert morsommere å selv kunne bestemme hvordan du vil bevege deg og hvordan du utforsker dette??

Det jeg viser i disse videoene i mitt lille prosjekt er kun forslag så du skal ikke henge deg så veldig opp i de, prøv deg frem med dine egne variasjoner for det er kun du som kjenner din egen kropp, hva den kan, hva den vil og hvordan du tilnærmer deg.

Husk bare…som med alt annet når det gjelder nye ting…….ta det rolig og kjenn heller etter hvor restriksjoner/svakheter sitter og arbeid over tid med disse. De aller fleste bevegelsesmønster vil kunne være oppnåelige etter ca. 1-2 mnd. om det er det du vil og ønsker, men ellers er jo det viktigste av alt….nemlig…Å BEVEGE SEG, OG DET SKAL DU KUNNE RESTEN AV LIVET!

Takk for at du tok deg tid til å lese dette!

Mvh KaiKjartan

Følg Easy Bodies:

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Scroll to Top