Easy Bodies – Movement education – Real world performance

#bevegdegbedre2016 7 – Low Gait


Ny video i #bevegdegbedre2016 føljetongen kommer her:-) Denne måneden tar vi for oss en variant av Low Gait, det dreier seg om å bruke bena med resten av kroppen tett ned mot gulvet. Denne varianten setter flere ting på prøve, som ankel mobilitet, knæ mobilitet, hofter og rygg. I tillegg stiller det også krav til både styrke og stabilitet, samtidig som den bringer en god bit med rotasjon inn i kroppen. Dette er godt bla. for ryggen og ved mer rotasjon tilgjengelig der vil det kunne føre til bedre gange og generell bedre opplevelse av det å bevege seg ved at det bedre samspillet mellom skulder og hofter diagonalt ved å tilføre mer elastisitet.

” You are as old as your spine ” 

Denne bevegelses måten kan en jo f.eks. trekkes tilbake til den gang vi jaktet på byttedyr for å få mat og dermed var avhengig av å kunne liste oss inn på det da det den gang ikke fantes gevær som idag.

Som altid er det en god idé at først se til at du tar ting stille og rolig. Hastverk er jo som kjent lastverk. Fokuser først på basisen i bevegelsen og når du har god kontroll kan du også tenke på å gjøre det så lydløst som mulig. En definisjon på u effektivitet bevegelse er bla. lyd.

Lykke til!:-)

Mvh Kai Kjartan

 

Følg EasyBodies:

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Scroll to Top