Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hvordan du kan øke dine bevegelsesferdigheter.

bevegelsesferdigheter - mann på oppdagelse

Bevegelsesferdigheter er kanskje ikke noe du tenker over til daglig, men de er der i hele dagen, hver eneste gang du skal gjøre noe trenger du de.

Tyngdekraften er noe vi alle og enhver har et forhold til fordi vi kommer ikke utenom den. Dette er en kamp vi jo til sist taper, men opp til dit er det en konstant dans med den og dens virkning på oss. Vi tenker ikke over det, men vi gjør hele tiden så godt vi kan for å fungere best mulig i den.

Mine tanker går også særlig til hvordan vi læres opp til å bruke kroppen vår, med stadig økende tilbud som skal forenkle livene våre slik at vi kan være mer effektive, både i forhold til tid og penger.

Alle disse duppedittene og tiltakene gir oss mindre og mindre grunn til å bruke kroppen og bevege oss. Både med tanke på å skaffe mat og opplevelser, pga. alt er innenfor et tastetrykks avstand.

For første gang i historien har vi en situasjon som krever minimalt med bevegelse av oss og vi har ” funnet ” opp trening som en måte å kompensere for den manglende viktige dagligdagse bevegelsen vi naturlig er skapt for.

Det er egentlig ingenting ved trening som er naturlig i ordets rette forstand for oss og vi har lært oss til at vi kan ta skippertak for å komme i bedre form….dette er for meg det det glade vanvidd fordi det er så langt på sidelinjen av hva vi er skapt for at det faktisk er med til å gjøre oss syke.

Forskning viser jo at trening virker, men hvorfor er ikke den generelle folkehelsen da bedre ??  Vi kan bare ikke forvente å få god helse ved å trene en time om dagen når vi er inaktive de resterende 23.

Ved å fokusere mindre på trening og mer på bevegelse og gradvis øke kompleksiteten ettersom du merker at du blir sterke og smidigere og hverdagslige ting blir enklere vil du helt uunngåelig øke bevegelsesferdigheter dine og komme i bedre form.

En god plass å starte er å ta utgangspunkt i det grunnleggende og at vi kan sette sammen bevegelsessekvenser på en måte som ingen andre skapninger kan.

Dette kan være en god start:

  1. Kan du komme deg opp og ned fra gulvet uten problemer ? Hvis ikke, start her og ikke stopp før du klarer det. Les også gjerne denne.
  2. Begynn å gå, helt vanlig gåing, du er designet for å gå. Gå alene, sammen med andre og ikke minst, sammen med familien og ikke glem barna.
  3. Sitt mer på huk – hjelper deg til å folde kroppen i større grad enn når du sitter og du utfordrer ledd og vev og husk, det er ikke farlig.
  4. Heng i armene – vi er designet til å henge, klatre og svinge.
  5. Varier i større grad hvordan og hvor du beveger deg.
  6. Beveg deg mer ute.
  7.  Studer hvordan mennesker beveger seg i forskjellige kulturer, se YouTube videoer, les om beveglse, ta en Yoga klasse og tenk bevegelse istedet for trening.
  8. Rom ble heller ikke bygget på en dag, så bruk tid, litt hver dag er bedre enn mye en sjelden gang.

Bevegelse er mer effektivt og forebyggende med minst bivirkninger enn noen medisin i verden.

– Gerhard Hüber

Takk for din tid !

Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top