Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Enklere liv med 7 konkrete tiltak for en god start.

enklere-liv

Enklere liv med 7 konkrete tiltak for en god start.

  1. Ta vare på kroppen din ved å bevege deg mer variert. Kroppen din er faktisk det eneste stedet du er nødt til å leve hele livet.
  2. Rydd opp i kostholdet, vi blir faktisk det vi spiser. Se videoen med vitenskapsjournalisten Maria Borelius som skrev boken Helserevolusjonen (forøvrig en fantastisk bok!).
  3. Rydd opp og kast/selg ting du ikke bruker.
  4. Kast ut fjernsynet og kutt ut nyheter (ja, jeg mener det).
  5. Vurder om du/dere kan klare dere uten/med én bil, kan hytta/båten selges, kan du gå/sykle til jobben ?
  6. Kan du/dere redusere reisetiden til og fra arbeid ved å jobbe nærme der du/dere bor ?
  7. Reduser utgifter, si opp abonnementer, sett alle regninger på automatikk (inkl.sparing) kvitt deg med (dyr) gjeld og bygg opp en buffer på 1 – 6 måneds lønninger for å styrke økonomien da dette ofte er et stress moment i husholdninger.

Det finnes helt sikkert andre tiltak en kan gjøre, men disse og varianter av de har jeg selv gjort med godt resultat og det er derfor jeg deler de med deg i dette innlegget.

Det er heller ikke et ønske om å å moralisere eller løfte pekefinger, og jeg har vurdert å la være å poste dette innlegget, men jeg velger å gjøre det allikevel fordi jeg vet at det kan utgjøre en forskjell. Om jeg så bare kan hjelpe en person er det verdt det.

Verden skylder oss absolutt ingenting, vi derimot, skylder verden å leve på en måte som setter så lite avtrykk i den som overhodet mulig, slik at de som kommer etter oss også kan glede seg over den. Disse 7 tiltakene mot et enklere liv vil hjelpe deg med det. Les dette en gang til!

Det burde være fullt mulig å leve som om vi mener det uten å rasere verden og drite i eget reir på samme måte som vi gjør idag.

Vi kan gå til og snakke med eksperter her og eksperter der, gjøre tiltak i øst og vest for å lette samvittigheten vår, men det vi med ganske stor sannsynlighet oppnår er at vi kun glatter over symptomer og fortsetter å leve på en løgn(er).

Det skal selverkjennelse og en indre vilje om forandring til om vi virkelig skal oppleve den, og, vi skal først starte med oss selv.

Det er svært lite sannsynlig at andre vil gjøre det for oss, politikere har heller ingen vesentlig påvirkningskraft. Når vi skjærer helt inn til beinet så ligger essensen i at det er vi selv som sitter med nøkkelen til å forandre livet vårt.

Å ta vare på naturen er en selvfølge, det samme gjelder også vår egen menneskelige natur, og da på en måte som bygger og hjelper oss i stedet for å rive den ned.

Tiltak for egen kropp og helse er veldig vanlig i begynnelsen av et nytt år, men det varer dessverre i mange tilfeller ikke så lenge. Ofte er den underliggende grunnen god, men vi mister fokuset etter en stund, kanskje fordi vi ikke ser umiddelbare resultater….!?

Minimalisering, forenkling og nedgradering av livsstil og måten vi lever på er et steg i riktig retning for å redusere total belastning som stress o.l. , både på oss selv og verden, og det vil kunne gi overskudd til ting vi har drømt om og ventet lenge med å gjøre.

Det er massevis av ting jeg selv kan gjøre bedre, og jeg prøver, og feiler hele tiden, men jeg vet at du også intuitivt vet om disse tingene og at det er like lett å gjøre de som å gi blaffen, det er bare første kneiken som er verst, etterpå er det bare å fortsette.

Jamen, Kai! Livet skal jo også leves tenker du kanskje. JA, det skal det også, men å være mer bevisst og oppmerksom på hvordan vi gjør det i forhold til hvordan det kan påvirke oss selv og andre vil aldri bli feil eller gå ut på dato.

For min egen del skal 2020 leves enkelt og jeg skal i større grad følge opp evt.prosjekter jeg har startet enn jeg gjorde i 2019.

Om du virkelig ønsker forandring, starter og fortsetter vil du nok etterhvert oppdage at det gir resultater du ikke engang hadde våget å drømme om.

Kontakt meg gjerne om du har spørsmål ang. å komme i gang med et enklere liv.

Mvh Kai Kjartan

☀
Scroll to Top