Easy Bodies

Fascia-Bindevæv.

Fascia er den overordnede betegnelse for alle bindevæv, plus de celler, der producerer den (fibroblast), og der indkapsler alt fra blød væv, muskler, indre organer og helt ned til den mindste muskelfiber.

Billedet her viser fasciaens tynde tråder og rætning (øverst) og hvordan musklerne deles ind i lommer (nederst).

Knogler og led kapsler er også fascia. Ben er mineraliseret bindevæv og er derfor hårdt i sin substans, men ikke mindre levende af den grund. Konventionel behandlings tilnærming og anatomi bøger har en tendens til at portrættere kropen som om den er sad sammen af dele, der opererer individuelt, men, der er ingenting i kropen der arbejder i isolation, det hele fungerer i samspil med hinanden.

Fascia er en solid levende organisme, der binder kropen sammen fra den dag vi bliver født og til den dagen vi dør. Fascia er et stof der meget længe har været ignoreret og oversæt ved behandling af muskel og skelet problemer. Det er nu ved at ændre sig takket være den omfattende forskning indenfor området bla.i Tyskland, hvor navne som Dr. Robert Schleip og Adjo Zorn skal nævnes.

Les mere på: www.fasciaresearch.com

Verdens første internationale fascia kongres fandt sted 04 til 05 oktober, 2007 i Boston med stor succes.

Den franske hånd kirurg Jean – Claude Guimberteau er lykkedes at filme fascia indeni et levende menneske, dette har givet en helt ny forståelse af fascia, som vi ikke vidste tidligere. Strolling Under The Skin fra 2005 og  Muscle Attitudes og Interior Architectures er de to sidste i serien.

Fascia indeholder kontraktile elemænter (myofibroblaster), der har evnen til at trække sig sammen, dog ikke frivillig, men snarere som en reaktion på ydre og indvendige  påvirkninger hvor blandt andet lange repeterede bevægelsesmønstre bidrager i en stor udstrækning.

Fascia har mange forskellige egenskaber, som at binde sammen musklerne i kropen, både dem, der skaber motor bevægelse og dem centrale i vores “kerne” for stabilitet. Fascia giver også transmission mellem forskellige områder i kropen som er et vigtigt element, i hvordan vår bevægelse påvirkes gennem restriktioner i den, fascia er medium for bevægelse.

Den har også en god funktion som budbringer og er det største sanseorgan i kropen der sender informationer til hjernen flere gange hurtigere end nervesystemet, Ca.700mph (1126,54 kmt) mod nervernes 170 mph (273,59 kmt).

Der findes ti gange mere nerveender i fascia end i musklerne.

Fascia består af tynde tråde med en gelé-lignende masse i mellem (også kaldet Grund substans) den kan være flydende (Gel) eller udtørret (Sol), hvor gel tilstanden er den gunstigste i forhold til, at have en bevægelig krop. Fascia er med til at give os den oprejste struktur vi mennesker har.

Det er det myofasciale system, som bærer os, skelettet “flyder” rundt i dette stof, og foruden denne struktur havde vores skelet kollapset. Når fascia går til Sol tilstand pga.ulike årsager, fysiske og psykiske traumer, langvarig, repeterede ensidige bevægelser som i sport og lignende, falder viscositeten (glide evnen) mellem de forskellige lag. Det betyder, at fascia dehydrerer med den virkning, at vi kenner os stive i kropen med nedsat bevægelses evne, smerter, lidt energi eller en følelse af  at ikke have nok plads i egen krop.

Fascia går ikke tilbage til gammelt udgangspunkt om en gør ændringer i sit liv, foreslået ved KMI Behadling, der øvelser bliver givet efter hvorhen en er i forhold til sin krop og bevidsthed omkring den. Kropen tager selv den retning der bliver tilgængelig for den gennem KMI Behandling som er metoden jeg bruger for at åbne op for restriktioner i fasciaen.

Bedre strukturel organisering og integrering i forhold til tyngdekraften viser seg gang på gang at have mange positive effekter på os mennesker.

images-4

Kontakt meg om du har spørsmål.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Scroll to Top