Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Ingenting vil forandre seg om vi ikke forandrer noe!

forandre livet

Ingenting vil forandre seg om vi ikke forandrer noe er en setning jeg så på Twitter for noen dager siden og jeg kom til å tenke på hva som skjedde 12 Mars.

Myndighetene fortalte om et virus og det var stor smittefare i følge med det og flere land var begynt å lukke.

Butikker, bedrifter, skoler, barnehager, flytrafikk, inkludert min og mange andres mulighet til å drive praksis stengte. Alle fikk beskjed om å holde seg i ro for å unngå at sykehusene ble overfylt av smittede og syke mennesker.

Selv var jeg på Bornholm da Danmark bestemte seg for å lukke og jeg var nødt til å dra derfra i all hast for å ikke bli innestengt der og da jeg kom kom til Norge måtte jeg gå rett i karantene.

I fjorten dager satt jeg i karantene i leiligheten min, helt til smittefaren ikke skulle kunne påvirke andre folk i min nærhet.

Denne perioden gjorde at jeg begynte å se dypere på hvordan jeg levde livet mitt, og det jeg så var at jeg ikke lenger kunne forsvare det.

Et vanskelig valg ble tatt og jeg stoppet jobb aktiviteten min på Bornholm, vel vitende om at ca. 50-60% av inntekten min ville bli borte over natten.

Før jeg trykket på e-mailen som jeg skrev til kundene mine der nede gikk jeg rundt i leiligheten mange runder, jeg var stresset og uvel, men da jeg endelig trykket på send knappen kjente jeg en ro jeg ikke hadde forventet.

Min beslutning og handling var riktig.

Det var som om jeg umiddelbart kjente meg mere fri, ingen flere lange bilkjøringer med faren for å sovne bak rattet, ikke mere stiv og støl i kroppen pga. nesten 10 timers reisevei, hver vei.

Etterhvert kjente jeg mer og mer på denne roen og jeg innså at jeg på et øyeblikk hadde forandret livet mitt. Så “enkelt” kunne det altså være.

Selve handlingen var raskt overstått, men prosessen og veien dit var lang, flere år faktisk.

Grunnleggende frykter vi forandring og nettopp dette er en stor grunn til at vi ofte ikke handler på noe med en gang, eller vi unngår å gjøre noe annet det vi blir fortalt, fordi vi frykter represalier om vi ikke adlyder.

Frykt er et viktig element i hvordan vi lever livene våre fordi det er en overlevelsesmekanisme.

I mitt tilfelle kunne jeg ikke vite hvordan det ville bli når jeg stoppet og jeg utsatte det derfor i så lang tid.

Frykt er et kraftig virkemiddel som ofte stopper oss og vi kjører bare på fordi frykten for å forandre noe er så sterk i oss. Kanskje kjenner du deg igjen i dette?

Dette er et stort paradoks i og med at vi ofte skjønner og innerst inne vet hva vi bør gjøre, men vi stritter imot fordi vi ikke kjenner resultatet av det vi ønsker å gjøre/oppnå.

Albert Einstein sa: Definisjonen på galskap er å gjøre det samme igjen og igjen og forvente forskjellig resultat.

Dette er så sant og jeg vil derfor snakke litt om dette i forhold til behandling av muskel og skjelett plager.

Å gå til behandling å kun gjøre det samme igjen og igjen vil ikke forandre på noen verdens ting om en ikke også går dypere i seg selv og prøver å forandre måten en tenker og gjør ting på. 

Dette krever selvsagt beslutning, et ønske om å forandre og handling fordi ingenting vil skje om en utsetter og utsetter.

Pga. situasjonen vi er i har det vert en oppblomstring av online tilbud i mange forskjellige bransjer og dette er grunnen til at jeg nå har begynt å ville arbeide mer over nettet, i form av e-bøker og videokurs.

Det å tilby og dele mer av det jeg kan og vet på andre måter enn kun å behandle på benk er noe jeg ser på som viktig, ganske enkelt fordi jeg kun kan behandle en og en om gangen og det er begrenset hva vi når å snakke om.

Behandling er bra, men om folk som kommer inn til meg ikke går i seg selv og ser dypere og forbi vondtene sine vil de ofte bare komme igjen og igjen.

Vi har alle evnen til å kunne forandre livene våre, små eller store, spiller ingen rolle så lenge en starter et sted.

Det å se for seg, og forandre på noe som kan bli/være bedre er ikke egoistisk, det er i aller høyeste grad å ta vare på seg selv.

Jeg sitter selvsagt ikke på alle svarene, men jeg ønsker å gjøre det lettere for folk å gjøre forandringer i livene sine, i kraft av seg selv, helt på egenhånd.

Ved å skrive eBøker og lage videokurs som viser forslag til hva og hvordan føler jeg at jeg er på god vei.

Lykke til!

 

 Ps. Sjekk også gjerne YouTube kanalen min for mer informasjon.

Scroll to Top