Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Fremoverskiftet bekken

Et fremoverskiftet bekken kan gi mange frustrerende tilstander, dette kan ofte relateres til en kort hæl, som vi snakket om i går, se video. Et fremoverskiftet bekken vil forandre tyngdepunktet ved å flytte massen i forhold til tyngdekraften og vi får all mulige slags kompensasjoner mange steder i kroppen. En veldig utbredt en er at bekkenet trekkes inn mot lårbena og gir det vi kaller et posteriort tiltet bekken.

At dette kan gi stramhet i setet er det ingen tvil om, men det nytter lite å hamre løs på stakkars piriformis og de andre musklene i setet om en ikke også adresserer den underliggende tilstanden først.

Om vi går videre opp kan vi se at overkroppen kompenserer med å tippe bakover pga. bekkenet går fremover og vi kan oppleve korsrygg, skulder og nakke problemer pga. dette.

Kikker vi på hodet ser vi at det går fremover igen, så det skjer en hel rekke tilpasninger hele veien opp… pga. en kort hæl.

Liten tue vælter stort lass er det noe som heter.

Ved å lage disse her videoene og bloggpostene håper jeg at det kan føre til bedre bevissthet rundt vår struktur og funksjon, hvordan det henger sammen og hvordan vi hele tiden formes etter hva vi holder på med og utsettes for, men også at det finnes en god måte å arbeide med disse tingene på.

Strukturell Integrering er verktøyet jeg bruker for å rette ut, skape mer flyt og bedre kommunikasjonen i kroppen ved disse tilstandene. Dette er en behandlingsform som enten kan stå helt alene eller som et supplement til kiropraktor, fysioterapi, massasje, akupunktur eller andre.

Den ideelle frekvens mellom behandlingene er 5-10 dager, men det kan gå helt opp til en måned mellom hver session som er på 60 min. hver. De vil ta utgangspunkt i ditt mønster og vil derfor bli tilpasset deg og ditt behov.

Om du er interessert i Strukturell Integrerings behandling kan du bestille det her.

Scroll to Top