Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Går du barfot ? Det vil gi føttene dine muligheten til å fungere som de skal!

barfot

Uansett hva slags problem folk kommer til meg med ser jeg altid på føttene for å finne ut om de er begrenset i bevegelse.

God fot funksjon er fundamentalt for resten av kroppen nettopp pga. den informasjonen som kommer inn via føttene kan bli formidlet oppover slik at systemet kan reagere og agere med riktig motor informasjon tilbake.

De siste tolv årene eller så har jeg forsøkt å gå så mye uten sko jeg bare kan, eller i alle fall så minimalistiske sko jeg kan finne.

Her er et utvalg barfotsko merker du kan sjekke ut.

Wildling Shoes -affiliate lenke

Vibram.com

Joe Nimble barfot sko. 

VIVOBAREFOOT.

At jeg nå uten problemer kan gå (og løpe) i skogen, på fjellet, asfalt og på stranden uten sko forteller meg at dette er fullt oppnåelig…for de aller aller fleste.

Det er ingen hemmelighet at jo mer som kommer imellom føttene våre og planeten jo verre er det for oss, pga. vi mister mye informasjon om vi hele tiden skal beskytte føttene våres, resultatet er at de blir svake og lite tilpasnings dyktige.

Ps. Også jeg forstår at det er lov og bruke hodet og at det kan virke uoverskuelig å gå uten sko, men det skjer intet om en ikke prøver og vi får til det vi bestemmer oss for.

GÅ BARFOT!;-)

Har du problemer med føttene (eller andre steder) er du velkommen til å kontakte meg og jeg svarer gjerne på spørsmål om du lurer på noe vedrørende dette temaet.

Takk for din tid:-)

Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top