Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hælen i relasjon til resten av kroppen


De fleste har hørt om plattfot eller hulfot (høy fot bue) og at man ofte bruker innleggssåler for å hjelpe på disse tilstandene i form av bedre støtte eller for å redusere belastningen.

Det er vel og bra det, men, hva nå visst hælen din er kort i forhold til resten av foten?? Dette påvirker også i veldig stor grad både støtte og belastning….i hele kroppen fordi tyngdepunktet har en tendens til å flyttes forover, og det er først og fremst i bekkenet dette skjer. Prøv og stå opp og flytt bekkent dit forover som om du står i en bue…..du skjønner tegninga!?

Måten vi bedømmer dette på er å se på forholdet mellom den delen av foten som er bakom kulen (laterale malleol) på siden av beinet i forhold til mengden fot som er foran, frem til basen på lilletåen – se video under.

Om du forestiller deg hælen som en pil som dyttes inn i ankelen så forstår du at dette kan lage trøbbel, og den strukturen som er med på å forårsake dette er hele baksiden av kroppen, ikke kun en bestemt muskel eller avgrensa område.

 Totalen er altid større en summen av deler.

Dette er kanskje nytt for deg!?, men det er veldig relevant ettersom det kan gå utover ankler, knær, hofter, korsrygg, rygg, nakke, skuldre og kjeve for å nevne noe.

Et tilpasnings dyktig system er å foretrekke og vil fungere bedre enn et system som påføres kunstige remedier, selv om det jo selvfølgelig er påkrevet noen ganger.

I Strukturell Integrering arbeider vi mye med hendene på føttene for både støtte og i relasjon til funksjon og informasjon som sendes opp til hjernen.

Om du er interessert i Strukturell Integrerings behandling kan du ta kontakt her.

Scroll to Top