Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hva er Integrativ Medisin ?

Integrativ medisin er et lite kjent begrep, men det  burde i større grad bli tilbudt som et supplement da denne måten å tenke på tar høyde for hele mennesket og ikke kun symptomer slik tradisjonell medisin, eller skolemedisin om du vil ofte gjør.

Det ville være smart å samle det beste fra begge verdener, den alternative og den tradisjonelle. Dette tror jeg desværre er et veldig langt lerret å bleke ettersom alt idag skal være dokumentert og vitenskapelig bevist. Dokumentasjon og forskning er viktig, men om en blindt skal stole på dette mister vi masse nyttig informasjon og kunnskap som kan være med til å gjøre hverdagen lettere for veldig mange mennesker.

Det som imidlertid beroliger meg litt er at fler og fler mennesker etterhvert begynner å forstå og innser at den tradisjonelle medisinen også har alvorlige feil og mangler, der noen av bivirkningene fra legemidler noen ganger ender med døden som utfall.

Å finne den linjen hvor dette skillet kunne gå er nok også en utfordring, da media desværre i stor grad har bidratt i alt for stor grad til å sværte komplementær medisin ved å kategorisere praktiserende behandlere som kvakksalvere og som kun er ute etter å lure penger fra folk.

Alle ved sine fulle fem burde forstå at dette slett ikke er tilfellet og jeg har heller aldri i løpet av mine snart fjorten år i bransjen møtt noen som har denne innstillingen til det de driver med.

Jeg kunne sagt mye om skolemedisinen og hvordan den praktiseres, men jeg skal holde meg for god til det da dritt snakk og negativitet ofte fører til mer av samme sort.

Mitt absolutt største og viktigste mål er å ikke påføre skade og å løse et eller annet problem for den som søker hjelp, og min erfaring forteller meg at jeg er nødt til å se på hele mennesket for å få med det jeg trenger for å lage en god og riktig behandlings strategi ut fra min kompetanse.

Se denne videoen med Andrew Weil og gjør deg opp din egen mening om hva integrativ medisin er og vit at du alltid er velkommen til å kontakte meg om du har spørsmål eller har lyst til å teste dette ut da jeg stiller i denne kategorien i forhold til det jeg driver med.

Takk for at du tok deg tid til å lese!:-)

Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top