Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hva er lav informasjons diett og hvorfor ser du nyheter ?

På mine reiser frem og tilbake mellom Norge og Bornholm og ellers er det spesielt en ting jeg har lagt merke til, og det er hvordan den konstante strømmen av reklamer og nyheter møter meg, på flyplassen, i flytoget, på fergen, over alt hvor det befinner seg mange mennesker velter det ut beskjeder om terror og andre tragedier og det er langt i mellom hver gang det rapporteres om positive ting. Hvorfor er det slik ?

I mange år nå har jeg bevisst unngått å lese eller se nyheter jevnlig, dette er rett og slett fordi det ikke gir meg noe som helst. Jeg finner absolutt ingen nytteverdi i å lese eller se tragiske hendelser i form av naturkatastrofer, om mennesker som lider, blir drept helt uten grunn eller på annen måte måtte få sine liv ødelagt.

Men, dette betyr absolutt ikke at jeg ikke bryr meg om hva som skjer ute i verden for det gjør jeg, jeg ønsker bare ikke å utsette meg selv for denne konstante strøm av negativitet som kan og vil påvirke livet mitt.

For flere år siden leste jeg Waking The Tiger av Peter A.Levine der han snakker om dette og han kaller det en form for kollektiv traumatisering der vi alle påvirkes negativt av lidelser til andre mennesker. Det skaper bla.frykt og det skulle være unødvendig å si at frykt er et mektig verktøy for å styre og kontrollere mennesker.

Derfor mener jeg at alle mennesker burde bry seg katten i alle nyheter. Du synes kanskje dette virker litt vel drastisk og arrogant, men du kan du jo prøve å stille deg dette spørsmålet.

Finnes det overhodet noen grunn, nytteverdi eller nødvendighet til å bruke mye tid på å være “ oppdatert “ på nyhetene ?

Ville det ikke heller være bedre å f.eks.lese en bok, snakke med noen, bevege deg, skrive og lære eller gjøre noe som du kan bruke til å bedre ditt eget eller andres liv i stedet for å bli gjennomsyret av alle tragiske hendelser rundt omkring i verden ?

Nettop derfor vil det å praktisere en lav informasjons diett kunne gi deg et pusterom i en travel hverdag. Ta en weekend, uke,eller kanskje en måned eller to med pause fra alle nyheter og se hva dette gjør for kroppen og livet ditt….kanskje du til og med på sikt kaster ut fjernsynet…

Å jevnlig konsumere alle mulige nyheter robber oss for tid, det mest verdifulle vi har og tiden kommer ikke tilbake, vern om den og bruk den heller på noe som konstruktivt har betydning for ditt liv her og nå.

Del gjerne om du vet om noen som kunne trenge en pause fra nyhetene.

Takk for din tid!

Scroll to Top