Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hvilken behandling ønsker du?

Det finnes tre forskjellige paradigmer i behandlings sammenheng og jeg har skrevet de ned for å belyse hvilke kategorier det er og hva du eventuelt kan få ut av det om du ønsker å prøve.

Avslapning – her er fokuset å skape en avslappende atmosfære der målet er velvære.
I en stressende hverdag er dette en fin måte å ta en pause for å få en pust i bakken og til å samle nye krefter. Vel vitende om at denne behandlingen kun er midlertidig vil klienter ofte komme igjen og igjen i nøyaktig samme tilstand som uken før. Dog er dette stadig populert og mange spa har gjort det til en god forretning.

Remedial
– denne behandlingen fokuserer på å korrigere/fixe noe som er “feil” eller et problem som skal repareres og er basert på newtonsk tenking. Reduksjonisme og separatisme av strukturer er sentralt.
Denne behandlingsmåten har fått stor grobunn innenfor fysioterapi, kiropraktikk og massasjeterapi for å nevne noe. Dette er normen og forsikringsselskapene ser kostnadseffektiviteten av denne behandlingsformen og er villige til å betale for det så lenge behandlerne er villige til å spille samme spill.

Integrativ
– denne behandlingen finner mindre verdi i diagnoser og er mer fokusert på hva som foregår med klienten på et mere helhetlig plan der fokuset ligger i å skape mere harmoni i kroppen.
Her spiller likevekten mellom behandler og klient en stor rolle da samarbeidet mellom de to er veldig viktig. Denne modellen er ikke korrektiv men utdannelsesrettet.
“Her er du nå, la oss se om vi kan ta deg til et sted som fungerer bedre for deg”
Har du f.eks. en ligamentskade i kneet vil remedial tankegang gjerne fokusere på å lokalt strekke muskler her, massere muskler der for så å gi styrke/strekk øvelser som hjemmelekse.
Den integrative modellen vil se på et mer globalt plan. Hva foregår i ankelen, hoften, bekkenet, korsrygg? osv. Hva er klientens psykiske tilstand og hva foregår i livet hans/hennes ellers? Fokuset er altså ikke på symptomene men på å lokke frem en bedre helhetlig funksjon.

Dette paradigmet er fortsatt på barnestadiet, men det kommer mer og mer ettersom folk blir mer og mer opplyste og ønsker å gjøre mer for seg selv enn bare flekkvis symptom behandling.

KMI – Strukturell Integrasjon hører til i den siste kategorien og mitt mål og ønske er å fortelle så mange som mulig om denne behandlings måten, så du er derfor velkommen til å dele denne bloggposten!

Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top