Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hvor Kommer Vi Fra?

I den her blogpost vil jeg forsøge at belyse nogle interessante synspunkter om hvor vi mennesker måske kommer fra, og for meg er det her en meget spendende vinkling og noget der har ført til at min interesse for den menneskelige evolution nu har vågnet.

Fup eller fakta? 

Er det virkelig sådan at aber en dag klatret ned fra træerne for millioner af år siden, reiste seg opp på to ben, og gik ud på den afrikanske savanden, og siden udviklet seg til det mennesket vi er idag? Eller har vi levet i vand, for så at kravle op på stranden og derfra udviklet os som vi har gjort?  Min interesse for det her emnet har ikke rigtig veret til stede tidligere, indtil jeg for en tid tilbage var på et meget intressant foredrag med min lærer Tom Myers, der han bla. fortalte os om Elaine Morgan og hendes ” Aquatic Ape Theory ” og om hvordan vi nok mest sandsynlig har levet i vand, pga. alle de ligheder vi har med mange af dyrene der lever i havet. Det indebærer bla.nøgen hud, fedtlag under huden og vår evne til at bevidst kunne kontrollere våres åndedræt, noget som vi mennesker er de eneste der kan mestre foruden de vejtrækkende dyr der lever i havet.

Elaine Morgan!

Elaine Morgan har skrevet flere bøger indenfor evolutions antropologi. Hun rejser nu rundt omkring i verden for at fortelle os at vi er en aquatisk abe. Og hun har bla.skrevet de her bøger om menneskets evolution. Se denne video fra TED talks der hun siger at den ” anerkendte ” akademiske teori er forkær. Jeg bare nævner (som det også fremgår af videoen) at Sir David Attenborough og flere har valgt at komme over til Morgans side.

Se denne videoen om The Aquatic Ape Theory

Her er også en ganske ny artikel som omhandler det her emne.

Til sidst.

Der er skrevet mange bøger og der er mange meninger og teorier blandt de lærde om netop det her emne, men eftersom videnskaben trods alt har stærk indflydelse på hva der bliver publiseret og ikke, er det her måske et emne som hver i sær selv må gøre seg op en mening om….. men, at det er en intressant vinkling er svær at benægte, men nu er jo også det bare min egen mening.

Scroll to Top