Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hvordan jeg ser på salg og hvorfor det er vinn vinn for alle.

Mange liker tanken på salg, å kjøpe billig, men ikke å selge eller bli solgt til, men det skjer jo HELE tiden, uansett…tenk litt over det, alle selger noe hele tiden.

Tenk deg at du forsøker å få mannen, konen, barnet, venner eller andre til å godta/akseptere din idè eller mening, skal du ikke prøve å selge den inn på en god måte for å oppnå det du ønsker ?

Når det er penger involvert er det i allefall helt vesentlig at denne prosessen er gjennomtenkt.

Uansett om jeg liker det eller ikke så er det i høyeste grad salg jeg arbeider med og derfor er jeg nødt til å finne en måte som fungerer for hvordan jeg gjør det. Dette utsagnet til Mark Cuban beskriver denne prosessen godt i forhold til min ” stil “.

” Du forsøker ikke å overbevise dem om noen ting. Du prøver å vise dem hvordan du kan gjøre livet deres lettere…. det er ingen tjenester involvert. Det er en vinn vinn for alle. For hvert eneste nei du får kommer du nærmere et ja. Det er et numbers game….det er kun snakk om å gjøre det som skal til.” – Mark Cuban

Selvfølgelig er det forskjell på folk, men noe av det verste jeg vet er å bli fotfulgt av pågående selgere når jeg f.eks. går inn i en butikk.

Prøver så godt jeg kan å være hyggelig når jeg sier at jeg bare kikker, om jeg ønsker hjelp spør jeg den eller de som jobber der, verre er det ikke.

Det er jo også et toegget sverd når sannsynligheten for at ledelsen for butikken har pålagt de som jobber der om å prøve å selge er stor, samtidig som jeg også vet at de ønsker å være imøte kommende og hyggelige.

Å være selger og å selge kan derfor være frustrerende mange ganger, en skal liksom prøve å finne balansen mellom å være pågående, men samtidig avslappet, for målet er jo at en skal tjene penger…

Min måte for å oppnå et salg er så enkelt som mulig å fortelle og vise hvordan folks liv kan bli enklere og bedre utifra mine erfaringer rundt det jeg kan, etter snart 16 år i faget (selvfølgelig uten å love noe pga.reglene), og det gjør jeg absolutt best gjennom Strukturell Integrering og bevegelse.

Etter å ha presentert min salgs pitch går det gjerne litt tid pga. personen skal igjennom en modningsprosess fordi de ikke er helt klare for å kjøpe mine tjenester med en gang. Andre bestemmer seg for å kjøpe med en gang og andre igjen kontakter meg fordi de har venner eller familie som har vert hos meg og derfor ønsker å prøve selv.

Når jeg har gjort denne prosessen mange nok ganger, eller når mange nok folk har hørt fra andre hva det innebærer kommer det før eller senere et salg.

For å skape et merkevare navn skal folk høre det ca. syv ganger før de assosierer det med noe de kjenner. Derfor handler det mye om å repetere denne prosessen hele tiden, gjerne med forskjellige vinklinger. Dette kan i perioder være tungt fordi å gjenta seg selv til det kjedsommelige er ikke det mest inspirerende i verden, det skal jeg ærlig innrømme, men det er helt nødvendig.

Min markedsføringsstrategi er å bruke jungeltelegrafen så mye som mulig pga. det har en mye sterkere virkning på folk enn f.eks. å annonsere (noe jeg faktisk ikke gjør i det heletatt), samtidig som det også er helt gratis. Det tar gjerne lenger tid å bygge seg opp, men det skaper et sterkere navn og en større grad av tillit når det kommer som en anbefaling fra andre mennesker.

Mer enn dette kan jeg ikke gjøre uten at det føles unaturlig og over the top for meg, jeg ønsker å tjene penger, det er klart, men jeg ønsker heller ikke å mase eller å presse folk til å kjøpe noe de ikke er klare for.

Hvordan tenker du rundt salg ?

Takk for din tid! Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top