Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hvorfor skrev jeg E-boken 12 tips til bedre bevegelse ?

Dette har et relativt enkelt svar, fordi de fleste innerst inne vet at de trenger bevegelse, men mange er usikre rundt dette fordi de kanskje tenker at de f. eks.ikke kan gå til Yoga fordi de er så stive i kroppen, blandet med at de veldig ofte heller ikke helt forstår forskjellen mellom bevegelse og trening. Trening er jo også bevegelse, men innfallsvinkelen er ofte annerledes pga. de aller fleste tilfeller iblandes alt for høy intensitet. Derfor er bedre bevegelse veien å gå.

Høy intensitet er IKKE ensbetydende med god trening!

Grunnen til dette er enkel og det er fordi at ved høy intensitet kamufleres dysfunksjoner som ikke bidrar til  optimal funksjon og en starter dermed med å kompensere og det som skjer er at alle disse gamle dysfunksjonene er med til å slite mer på kroppen enn det som er nødvendig. Jeg hører folk si ting som dette nesten hver eneste dag og at de også i mange tilfeller kjører seg så flate at de ikke klarer å fungere optimalt i hverdagen.

DA ER HELE POENGET MED TRENING BORTE!

Folk kommer gjerne til meg fordi de har vondt, og de tenker at det er jobbrelatert, stress relatert og mye å gjøre relatert. Og dette er jo i mange tilfeller også helt riktig, MEN…..

DET ER I DE ALLER FLESTE TILFELLER BEVEGELSES RELATERT……LES…MANGEL PÅ BEVEGELSE RELATERT.

Høy intensitet og hardkjør er i de fleste tilfeller IKKE det som skal til og mitt POENG og mitt største ønske er å få folk til å innse dette og å vise de hvordan de kan arbeide med dette….UTEN AT NOEN SKAL STÅ OVER DE Å PRESSE DE TIL Å PRESTERE SLIK AT TUNGA HENGER UT AV MUNNEN PÅ DE og etterpå få et klapp på skulderen med beskjed om at de har vert flinke og at de nå kan gå hjem og ha god samvittighet for det de har gjort.

Dette kaller jeg for det gale vanvidd uten å blunke. Trening skal gi energi ikke ta den. Selvfølgelig er det en kompensasjonsprosess etterpå der kroppen bygger seg opp igjen og blir sterkere, men det er ikke nødvendig å drive seg så knallhardt HVER ENESTE GANG.

Les mer om hvorfor trening ikke er svaret her.

En til to ganger i uken kan en tillate seg å gå til grensen av hva en selv synes er morsomt, men de andre gangene er det viktig å arbeide med andre ting, som å finjustere bevegelsesmønstre for bedre bevegelse, i et tempo som lar en ha kontroll på bevegelsene og der fokuset er kvalitet og ikke kvantitet.

Derfor har jeg gjort det enkelt for deg om du synes dette høres fornuftig ut og jeg vil derfor invitere deg til å laste ned E-boken min, den er ganske gratis.

Ps! Din informasjon vil aldri bli delt og jeg kommer heller ikke til å spamme deg eller sende unødvendige ting.

Få min gratis E-bok, 12 Tips Til Bedre Bevegelse når du melder deg på e-mail listen min her !

* indicates required

Takk for din tid!:-) Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top