Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Jeg Er En Strukturell Integrator

Alle vet hva massasje er. Vi vet i hvert fall omtrent hva vi kan forvente oss hvis noen sier de tilbyr massasje eller massasje terapi. Terapeutisk, klassisk svensk, shiatsu, avslapping, triggerpunkt og så videre. Vi forstår at vi ikke kan vite de nøyaktige detaljer for hver stil, teknikk eller behandler. Men vi kan se for oss en massasje benk, kanskje dempet belysning og beroligende musikk, og en terapeut som utfører direkte hands – on kontakt med kroppen vår. Vi forventer å slappe av, føle oss bedre, og til og ha mindre smerter etterpå.

Men, jeg er en Strukturell Integrator. Knapt noen vet hva det er. Grunnen til at jeg ikke kaller det massasje, er at det virkelig er annerledes. Det minner heller ikke om massasje. Jo, jeg bruker en massasjebenk og jeg ønsker at mine klienter skal føle seg bedre etterpå. Så hvorfor kaller jeg det ikke bare “ strukturell integrerings massasje ” for å gjøre det enklere for alle å forstå hva jeg gjør?

Grunnleggeren av Strukturell Integrasjon var ikke selv massasje terapeut som kom opp med nye og kreative teknikker. Faktisk, så var grunnleggeren av Strukturell Integrasjon, Dr. Ida P. Rolf, en vitenskapsmann/kvinne med en doktorgrad i biokjemi. Dr. Rolf var fascinert av alternative behandlings modaliteter, og tilbrakte mange år på å studere og eksperimentere med ulike systemer for helbredelse og bevegelse i kombinasjon med vevs manipulasjon. Til slutt kalte hun sin form for kropps arbeid “ Strukturell Integrasjon,” der etter viet hun resten av livet sitt til å bringe kunnskapen sin ut til så mange mennesker som mulig. Vi kan klassifisere Strukturell Integrasjon som fascia og bløtvevs manipulasjon, og det går også inn under manuell terapi.

Men, til tross for at det ville være enklere å annonsere min behandling som massasje, ville det rett og slett bli inkorrekt.

Jeg er opplært til å se nøye på kroppen, både struktur og funksjon blir gjennomgått for å finne underliggende dysfunksjoner til problemer. Videre bruker jeg hands – on teknikker over en serie på tolv økter for å gradvis løsne opp og balansere mykvevet i hele kroppen. For å oppnå best mulig justering, hjelper hver enkelt klient til å gjenkjenne og legemliggjøre endringene etterhvert som de oppstår. Vi kan bruke før og etter bilder, tegninger, bevegelses utdanning og andre øvelser underveis i forløpet for å optimalisere slutt resultatet. Vi jobber systematisk og ikke symptomatisk.

Hvorfor velger så noen å prøve Strukturell Integrering?

Oftest er det et smerte problem inne i bildet. Det kan dreie seg om kroniske rygg smerter, konstant verk mellom skulderbladene, stiv nakke, hodepine, smerter i kneet … det kan være en lang liste. Noen ganger er det resultat avhengig, som begrenset tilgang av bevegelse i skulderleddet som kommer i konflikt ved utøvlesen av en sport, eller kanskje skulderen føles tung og treg når du kjører bil. Ofte ønsker folk å forbedre sin kroppsholdning, kanskje etter å ha blitt gjort oppmerksomme på det av en kiropraktor, fysioterapeut, osteopat eller annen behandler. Noen ganger er folk rett og slett bare nysgjerrige.

Hva er klientens motivasjon? 

Mitt mål som Strukturell Integrator er det samme: å få klientens struktur organisert og integrert slik at de står og beveger seg i tyngdekraften så effektivt som mulig. Dr. Rolf sa ofte på fleip at: “ hvis dine symptomer blir bedre, er det ditt tøffe hell! “

Bedre organisert kropp betyr også bedre funksjon og mere vitalitet i hverdagen.

Jeg har hatt mange klienter som føler seg høyere, mere selvsikre, får et roligere sinn (noe som fører til bedre søvn!).

Folk kjenner ofte at behandlingen hjelper dem til å bearbeide emosjonelle tilstander som de aldri hadde forestilt seg kunne være knyttet til sin fysiske kropp.

Strukturell Integrering er vanskelig å forklare konsist. Og jeg har lært at selv om du er villig til å følge meg i en lang omstendelig versjon, er sjangsen fortsatt tilstede for at du ikke vil føle deg 100% klar.

Til syvende og sist er det virkelig noe du må føle på kroppen din for å virkelig forstå hva vi er ute etter. Jeg håper med dette at jeg i det minste har gitt deg et bedre inntrykk av hvordan Strukturell Integrasjon skiller seg fra massasje, og hva den har å tilby. Du kan alltid kontakte meg for en lang og omstendelig versjon hvis du vil!

Noen effekter av Strukturell Integrasjon.

– forandrer effektivt kroppens struktur og gir bedre holdning.

– reduserer ofte svai i korsrygg.

– bidrar til å forsterke nevrolgisk funksjon.

– gir et fullere åndedrett.

– øker din kroppsbevissthet.

– legger til rette for mer optimal muskelbruk.

– kan redusere kroniske smerter og stress i kroppen.

– gir ofte mer energi.

– forbedrer svært ofte bevegelses mønstre.

– gir ofte en dypere kontakt til og forståelse av ens emosjonelle indre liv.

– forbedrer prestasjoner i sport, dans, musikk, yoga, forretnings øyemed og andre aktiviteter.

 

Du er velkommen til å legge igjen kommentarer og feedback i feltet nedenunder.

Mange Takk!

Scroll to Top