Easy Bodies

KMI Strukturell Integrering I Norge

Ved å jevnlig fortelle om KMI Strukturell Integrering håper jeg å skape større interesse for denne behandlingsformen.

I den perioden jeg jobbet som nyutdannet massør/massasjeterapeut var dogmaet å løse opp i stram muskulatur ved å kna, elte og trykke på musklene.

Fra Mars 2004 – Nov. 2006, arbeidet jeg ved Klinikk For Alle på Majorstua i et tverrfagligt team med kiropraktorer, massører, fysioterapeuter, akupunktører, leger og personlige trenere. Det jeg oppdaget ved å arbeide med massasje på denne måten var at plagene desverre kom ganske hurtig tilbake og vi gjenntok gjerne prosedyren gang på gang, det var mere en form for brannslukning.

Jeg så for meg helt andre resultater i hodet enn det som var realiteten og jeg var derfor veldig mye frustrert, for jeg trodde jo jeg ikke var noe flink i dette yrket jeg nå var blitt så intressert i. I tillegg fikk jeg store smerter i begge tomler, skuldre og nakke pga. all trykkingen på triggerpunkter.

Etterhvert stiftet jeg kontakt med Anatomy Trains og Tom Myers som har skrevet boken med samme navn. Han har også laget DVD’er med fascielle teknikker som viser hvordan man kan frigjøre underliggende struktur. Det er ofte denne som holder de forskjellige kompensasjonsmønster og som bidrar til at ting ikke rigtig slipper.

Nå kom endelig resultatene jeg tidligere hadde sett for meg. Dette var jeg bare nødt for at fordype meg mere i, og jeg startet å lese Anatomy Trains boken og satte meg mere inn i hvordan kroppen virkelig henger sammen og hvordan vår struktur kan og vil påvirke funksjonen vår.

images

Tom Myers kom til Norge og holdt et intro kurs til Anatomy Trains for Klinikk For Alle A/S, vi var ca.50 stk. på et hotell oppe i Holmenkollen. Tiden gikk og Tom kom på ny til Norge, det var da kurs i ” The Intrinsic Muscles of The Pelvis.”

Jeg ble mer og mer tent på idéen om å utdanne meg gjennom Tom i USA. Og da han kom over tredje gangen var jeg solgt. Jeg søkte, kom inn, flybilletter ble bestilt og jeg dro over til Sarasota, Florida i Mars 2006 og var ferdig utdannet KMI Terapeut 9. desember samme år etter seks turer frem og tilbake.

Vi er kun 7 fullt utdannet KMI Terapeuter i Norge, så det er ikke det  spor merkelig om du ikke vet hva KMI Strukturell Integrering er for noe.

Om du f.eks. har vondt i nakken og dine skuldre ruller frem og inno og ditt hode er fremskutt vil det hjelpe lite å kun massere eller jobbe i nakken om en ikke også retter opp skuldrene og får satt hodet bedre på plass i forhold til resten.

Dette er det unike med KMI Strukturell Integrering: Vi retter opp i skeivheter, bøyninger, rotasjoner, strukturelle og funksjonelle ubalanser ved å løsne restriksjoner i kroppens fascia/bindevev. Dette kan og vil bidra til en bedre kroppsholdning, bedre bevegelse, ofte mindre smerter og mer energi, pga.kroppen slipper å bruke energi på å holde på sine gamle kompensasjons mønster.

Noen av hoved elementene er å få vevet i kroppen til å bli så organisert, tilpasningsdyktigt og responsivt som mulig i forhold til de oppgavene vi vil utføre med en opplevelse av letthet i hverdagen vår, samtidig som vi også øker bevisstheten rundt egen kropp ved å gi enkle øvelser/bevegelser som underbygger og styrker denne følelsen.

Dette er et helt annet fokus enn f.eks.å bli smertefri, men dog ikke mindre vigtig av den grunn.

Det jeg kan si på bakgrunn av det mine klienter har fortalt meg er at KMI Strukturell Integrering sannsynlig minner deg lite om noe annet du har prøvd tidligere.

Derfor har jeg ingen annen måte å selge det inn på enn min egen erfaring etter snart ti år med utelukkende strukturelt arbeid (det stemmer, jeg har ikkje gjort massasje på snart 10 år) og det ene og alene pga. resultatene denne behandlingsformen gir. Det er ingen feil med massasje som sådan, men for meg er det ikke rigtig å gjøre det når jeg vet det er noe som fungerer bedre i forhold til de resultater jeg ønsker for mine klienter.

Det andre er det mine klienter har fortalt meg etter behandling, og du kan lese litt om hva de sier under: Du kan også se bilder før og etter behandling her.

Mange takk!

Mvh Kai Kjartan

Ps. Om du tror noen i din familie eller venner kunne ha nytte av KMI Strukturell Integrering er du velkommen til å dele denne bloggposten og hjemmesiden med de.

Klient uttalelser under.

Tusinde tak fordi du har rettet min gamle, slidte krop ud. Fordi du har fjernet skævhgeder, jeg var født med og dem, jeg erhvervede. Fordi du har fjernet smerter, som allerede opstod, da jeg gik i skole. Sandelig om ikke, du også har givet mig luft i næsen, det kneb gevaldigt efter noget af den røg pga kræft. Det er et genialt system, du arbejder ud fra og jeg er så glad, jeg har givet mig selv den mulighed og fået et meget bedre liv.

Scarlet Daniel

Jeg har stor respekt for din behandling, den er grundig og jeg har en god fornemmelse af at du ved hvad du laver. Jeg kan kun anbefale dig, og vil gøre det der jeg kommer.Lene Kofoed

Jeg har lige afsluttet 12 ganges KMI-behandling og resultatet er imponerende. Min krop føles 20 år yngre. Det føles som om der er meget mere liv i min krop og min holdning er blevet bedre. Jeg er faktisk blevet 2 cm højere og herudover er min gang  blevet lettere og smukkere. KMI behandling hos Kai Kjartan Høgberg, er en af de bedste investeringer jeg har gjort for min krop.Kirsten Basse, privatpraktiserende psykolog

Kai is a talented and conscientious practitioner who is a pleasure to work with. His ability to see and connect with the fascial tissue is fantastic.” May 30, 2011, James Earls. Director, Kinesis UKJames Earls

Kai is a focused and creative bodyworker who demonstrates the most important skill a therapist can have: he pays attention. KMI can be powerfully effective work, and Kai practices with the mindful and caring attention that is needed to get results. I heartily recommend Kai to anyone looking for integrative bodywork as a path towards structural realignment and greater grace and ease.Joe Lubow, Owner of Sarasota School of Massage Therapy.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top