Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Kroppen er asymmetrisk og det er helt i orden

Kroppen din er asymmetrisk og det er helt i orden og det kan kanskje hjelpe deg å vite det i forhold til å slippe å tenke på det og bekymre deg over at høyre, venstre og bak og framside side ikke er identiske.

Når folk kommer inn til meg spør de ofte om jeg kan merke spente områder i kroppen, naturlig nok. Å finne harde og spente områder er ikke vanskelig, alle kan klare det. Det som er utfordringen er å arbeide optimalt med det en finner.

Da jeg startet som massør i 2003 arbeidet jeg mer eller mindre helt likt på alt jeg fant av spenninger og stramme muskler, dette er logisk nok i mange tilfeller, men etterhvert som jeg kultiverte min kunnskap og tok mer utdanning kunne jeg arbeide smartere og mer forskjellig med myk vevet. Resultatet var mer tilfredsstillende både for meg selv og mine klienter.

Å ha en helt symmetrisk kropp er ikke mulig og det vil altid være ulikheter mellom høyre og venstre side, dette er i allefall min erfaring etter snart 14 år som behandler.

Judith Aston snakker her om dette og spør også i løpet av filmen om det kanskje kan være slik at vi er skapt asymmetriske for å konstant holde oss i bevegelse…….dette er kun spekulasjoner, men jeg synes tanken er god.

Hva kan gjøres med dette?

I KMI Strukturell Integrasjon arbeider vi med disse tingene, men det finnes intet ideal å følge for å oppnå et mål om en symmetrisk eller ” riktig kropp ” , men vi retter oppmerksomhet mot ubalansene/ulikhetene mellom framside, bakside og siden av kroppen slik at de er i noenlunde balanse i forhold til den personen som kommer inn. Derfor vil hvert eneste behandlings forløp ha forskjellige strategier. KMI SI er en prosess som i mange tilfeller er helt unik og gir ofte en opplevelse av å komme ” hjem ” i sin egen kropp.

Kunne dette være noe for deg?

Følg Easy Bodies:

Facebook

Instagram

Takk for at du tok deg tid til å lese!:-)

Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top