Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Lever du i kroppen din, eller arbeider du på den ?

Lever du kroppen din eller arbeider du på den ? Ettersom jeg er opptatt av å integrere hele kroppen i behandling og bevegelse liker jeg å tenke på at jeg arbeider med kroppen og ikke på den.

Dette har betydning for hvordan mennesker opplever sin egen kropp pga. de blir påvirket av reklame og hva de ellers hører rundt om kring.

Hvordan kan det i det hele tatt eksistere en slik tankegang, at kroppen er noe annet enn helhetlig ??

Det er (desværre) veldig vanlig i behandlings sammenheng, å kun bli arbeidet på f.eks.et kne eller en ankel…fordi det er jo der det gjør vondt…

Dette gjenspeiles også desværre i treningssammenheng, der en splitter kroppen opp i deler ved f.eks.treningsprogram som bla. skal øke muskelmassen.

Men kroppen fungerer ikke slik, overhodet!

Det finnes ingen programmert forståelse av en biceps, eller en latissimus dorsi i hjernen, kroppen kjenner kun bevegelse og den kommuniserer via bevegelse, og dette kan kun bli bedre om vi lever i den og arbeider med den.

En oppnår ikke god funksjon eller effektivitet ved å tenke isolert og segmentvis, alt er integrert og det vil gavne så mye mer å bruke hele kroppen, kjenne etter og føle du lever i den i stedet for å dele den opp som et stykke kjøtt.

Det er stor forskjell på å studere anatomi fra en bok mot å leve anatomien som den er, som den er ment til. Derfor vil jeg invitere deg til å droppe å tenke at du skal trene enkeltdeler av kroppen din, dropp også å telle antall repetisjoner og sett.

Glem også intensitet og prøv heller å kjenne etter kvaliteten på bevegelsene dine og alt du gjør. Hvordan er ditt humør før du begynner og hvordan er det etterpå? Du vil ha større gavn av å være en generalist istedet for spesialist når det gjelder bevegelse.

Sett av tid til å bevege deg variert, hver dag og så ofte som mulig og jeg garanterer deg at du vil oppleve en forskjell i hvordan du lever i kroppen din.

Les hvorfor bedre bevegelse vil gavne deg.

Du er velkommen til å ta kontakt om du opplever utfordringer i forhold til trening og bevegelse, og jeg vil hjelpe deg med å finne en løsning som kan fungere for deg.

Kontakt meg gjerne om du tror vi kan arbeide sammen.

Scroll to Top