Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Myofascial Release

myofascial release

Myofascial Release er en trygg og effektiv behandlingsteknikk med mål om å lindre smerte, gjenopprette bevegelse og symmetri i kroppen.

Myofascial Release teknikken fokuserer på kroppens bindevev. Bindevev har andre egenskaper enn muskulatur, og teknikkene vil derfor oppleves som annerledes enn ved klassisk massasje eller fysioterapi. Trykket som brukes under behandlingen oppleves gjerne som mykere og tregere, men selv om man kan bli litt støl og øm etter behandlingene, vil man som oftest også føle en annen «frihetsfølelse» og smidighet enn etter klassisk massasje.

Skader, betennelse, overbelastning, inaktivitet og kirurgi kan skape myofascielle restriksjoner og sammenvoksninger som ikke kunne sees på f. eks røntgen og MR.

Myofascial Release behandling inkluderer også egenøvelser og trening mellom behandlingene. Disse fokuserer blant annet på bevegelsesmønstre, styrke, fleksibilitet og bevissthet rundt kroppsholdning.

Myofascial Release brukes ved en rekke tilstander:

Ryggplager, hofteplager, nakkeplager, skuldre, bekken, hodepine, fotproblemer, fibromyalgi (lindrende), balanse problemer for å nevne noen.

Den typiske pasienten som har best utbytte av denne typen behandling er mennesker med langvarige smertetilstander og betennelser som har prøvd mye annen behandling før.

Men også aktive idrettsutøvere/mosjonister har ofte merkbar effekt på prestasjonsnivå på trening og i konkurranse.

Selve behandlingen

Myofascial Release behandling utføres direkte på huden uten oljer, kremer eller maskiner. Kombinert med riktig mengde press og drag i vev, hinner og muskulatur, jobbes det for å frigjøre restriksjoner som påvirker kroppen negativt.

Bestill Myo Fascial Release

Scroll to Top