Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Opmærksomhedsøvelse – Vejtrækning.

images

Jeg ønsker i denne blogpost at dele en afspendnings/opmærksomheds øvelse med jer. Bedre opmærksomhed vil give deg mange fordele, som f.eks.at gøre deg bedre i stand til at tage bedre hånd om deg selv i stressede perioder, og det vil i det lange løb (mener jeg) gavne deg meget.

Lig ned på din ryg med knærne bøjet, eller det der føles mest behagelig for deg. Lukk dine øjne og legg dine hender på ribbensbuerne, forsøg så at mærke efter at din mave udvider seg når du trækker vejret, det er din indikation på at du anvender din diafragma eller åndedrætsmuskel om du vil.

Lad luften gå ind og ud igennem nesen, ikke dybt, bare normalt. Gør deg så tung som muligt mot underlaget og overgi deg fuldstendig til tyngdekraften. Tenk deg så at dine øjnene synker en smule lenger inn i øjehulen. Dette stimulerer det parasympatiske (ikke viljestyrte) nervesystem, dette får os derfor til at slappe mer af. Vær afspendt i dine kæber. Lig sådan et stykke tid og mærk efter om der er nogle områder i din krop du har mer eller mindre kontakt med end andre, eller der holder spendninger.

Om du mærker at du ikke har kontakt med enkelte steder i din krop, prøv så at opræt forbindelse ved at fokusere på at dit åndedræt er din kanal ind til det aktuelle område. En guidelinje her kan være at tenke seg at hele din krop udvider seg/bliver større ved indånding og at den bliver mindre ved udpust. Om du føler trang til å bevæge deg undervejs skal du bare gøre det , det er en naturlig måde for kropen og at blive af med spendinger og stress på.

NB! Følselsesmessige ting kan komme til overfladen, dette er normalt og helt ok, kontakt en professionel om du mærker at der er noget du bæhøver mer vejledning i, og husk, øvelse gør deg bedre i det du fokuserer på.

Del gerne denne øvelsen med dine venner om du kan li den!

” Det eneste sted, hvor man virkelig kan finde sig selv, er der de fleste aldrig kigger: I det nuværende øjeblik ” – Eckhart Tolle

Scroll to Top