Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Hvorfor gulvet burde være et av dine favorittsteder.

et gulv med tekst på

Nylige studier indikerer at middelaldrende og eldre mennesker som må bruke begge hender og knær for å komme opp og ned fra gulvet kan ha nesten syv ganger større sannsynlighet for å dø innen seks år, sammenlignet med de som klarer det uten støtte.

Selv om forholdet mellom muskelkraft og kroppsvekt er den største faktoren er det også andre relevante faktorer som spiller inn, som mobilitet, balanse og koordinasjon som alle i høy grad bidrar i overgangen fra stående til sittende og omvendt.

Fitness er ikke kun begrenset til styrke, kardio og litt tøyning/stretching.

Fitness er den praktiske evnen til å prestere i den virkelige verden, å kunne tilpasse seg det som kreves for å kunne ferdes i forskjellige miljøer.

Når du er eldre kan du kanskje ikke løfte like mye, eller løpe så raskt som du pleide da du var ung, men du skal seriøst ta i betraktning at de enkleste bevegelses utfordringer nå vil definere din fysiske kapabilitet senere i livet.

Vil du være i stand til å plukke opp f.eks.brillene dine om du mistet de uten risiko for å miste balansen, falle og komme til skade?

Skriv deg opp til min e-mail liste og få Gratis eBok til hvordan du kan begynne å arbeide med dette på egen hånd.

Takk for din tid!

Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top