Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Prestige Koster Samfundet Dyrt.

Hvorfor er muskel og skelet sygdomme ikke prioriteret højere i sundhedsvæsenet end det er, og enda til set på som lav status til trods for de lidelser de skaber for mange mennesker og de ENORME kostnader det påfører våres samfund?

Gigtforeningen.dk

Er det ikke snart på tide at åbne op for et bredere samarbejde mellom den traditionelle skolemedisin og den alternative verden? Rundt 50% af befolkningen har prøvet alternativ behandling og har det som førstevalg i mange tilfeller.

Også jeg forstår at første og største prioritering for sundhedsvæsenet skal være at rædde liv og begrænse og dempe alvorlige lidelser, men muskel og skelet problemer bliver tit på en arrogant måde skubbet under en stol som om det overhovedet ikke eksisterer og den der opsøger hjelp står igen med følelsen af at ikke blive hørt eller engang forsøgt forstået. De får en recept på en pakke smertestillende piller med besked om at tage kontakt igen når en ikke har flere tilbage. Der er desværre flere af mine kunder der klager på det her når de kommer til mig, og jeg kunne ha fortalt om flere episoder der mennesker føler seg afvist og ignoreret af systemet.

En historie får I alligevel. Der var en kunde der havde fået fire behandlinger af mig og som var blevet bedre i sin ryg efter lang lang tid og  som på et tidspunkt havde været hos nævrolog i København. Han havde sagt at den behandlingen vedkommende fik hos mig bare skulle stoppes for det virket ikke, han var professor og vidste hva han snakket om sagde han så. Vedkommende skulle gå hjem, legge sig i sin seng og om morgenen efter skulle vedkommende være rask. Ikke specielt imponerende synes nu jeg.

Jeg mener det burde være mere fokus på brobygning mellem de forskellige modaliteter der en så ville kunne hente ud det bedste fra begge verdener. En tung og tidkrævende opgave, men det kommer nog mere og mere efterhvert som mennesker bliver bedre informerede om hvad der findes af muligheder der ude.

Les også artikkelen og se videoen fra Norge, der siger at muskel og skelet problemer ikke er prestigefuldt nok og faktisk bliver set på som lavstatus i sundhedsvæsenet.

Scroll to Top