Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Prosjekt #bevegdegbedre2016 1 – Squat

En kunde spurte meg for noen dager siden om jeg hadde et nyttårsforsett. Det har jeg, og mitt eneste nyttårsforsett for 2016 er at jeg ønsker å gjøre en innsats for å kanskje inspirere deg litt på veien mot en mer bevegelig kropp.

Mange mennesker tenker hvert nytt år at de skal bli flinkere til å bevege seg mere, dette er jo en fin tanke i utgangspunktet, men om du beveger deg mere på allerede tilstedeværende dysfunksjoner vil du kun bli bedre til å bevege deg mer og over lengre tid, stadig med de samme dysfunksjonene.

Tenk heller kvalitet, snu tanken og begynn heller å beveg deg bedre, STOR forskjell!

Derfor vil jeg i løpet av året 2016, en gang pr. mnd. legge ut en video på min YouTube kanal som også vil bli postet på min blogg her på hjemmesiden min.  Disse videoene vil inneholde bevegelser av ulik vanskelighetsgrad , eller det kan dreie seg om behandling ved forskjellige problemstillinger i kroppen.

Abonnér på min YouTube kanal så vil du lettere kunne følge med når jeg legger ut videoer.

Om du legger ut bilder på instagram mens du arbeider mot bedre bevegelighet, kan du gjerne merke de med  #bevegdegbedre2016 , så lager vi en liten bilde/video collage der vi sammen deler budskapet om at bedre bevegelse er både positivt og nødvendigt for å øke livskvalitet og trivsel.

Første bevegelse er Squat, eller å sitte på huk. Dette er en grunnleggende hvilestilling for oss og noen av de beste læremestere vil derfor være å se på barn som sitter på huk, som for de er den mest naturlige ting i verden.

Jeg viser her hvordan det ser ut og i tilleg til at jeg også viser progresjonsforløpet for å komme dit hen. Selv om du er stiv i kroppen og kanskje ikke har sittet på huk på årevis vil de fleste kunne klare å komme ned på huk med flat fot i løpet av en måned eller to (om du arbeider med det hver dag).

Om du i tillegg forsøker å ha en lekende innstilling til denne prosessen vil det endre karakteren litt. F.eks. drikk en kopp kaffe, snakk i telefonen o.l mens du sitter på huk.

Det finnes selvsagt flere måter å komme ned på huk på, bare du finner noe som fungerer for deg så er det fint, men en vigtig del av det hele er å ha tilstrekkelig bevegelighet i anklene samtidig som baksiden av kroppen kan gi den lengden som behøves for å komme helt ned. Husk bare…..INGEN VEKT på, kun din egen kroppsvekt.

Kanskje vil du ved første tanke tenke at, dette kan jeg ikke, og du resignerer før du får begynt, men det eneste jeg inviterer deg til er at du starter stille og rolig og gradvis legger mer kroppsvekt på. Vevet behøver tid til å tilpasse seg, og da tenker jeg ikke kun muskler, men også sener, brusk, nerver, bindevev og knokler. Det er prosessen som er vigtig, ikke målet!

  1. jobb med ankel bevegeligheten din
  2. se til at knærne kan bøyes helt
  3. hoftene skal ha full bevegelighet
  4. vevet i ryggen skal kunne gi nok lengde for å unngå kompansering

Om du har spørsmål kontakt meg gjerne.

Tar du utfordringen?

Mvh Kai Kjartan

Følg Easy Bodies:

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Scroll to Top