Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Sixpack, elsket og hatet


Hvorfor er det så vanskelig å få sixpack på magen?

Alle mennesker har sixpack og mange har forsøkt at få den frem. Noen klarer det, men mange mislykkes i forsøket og innser etterhvert at hundredevis af mageøvelser i øst og vest, proteinpulver, kreatin og gudene vet hva, ikke fører frem.

De undrer seg hvorfor det er så vanskelig, trener kanskje enda hardere et liten stund, og så gir de opp i ren frustrasjon, kanskje til og med med skader etter all hardtreningen.

Anatomisk sett er Rectus Abdominis, som muskelen med de seks rutene heter, den mest overfladiske muskel øverst på magen, der den går helt opp til 5.ribben.

Men, eftersom vi fortsetter nedover magen dykker den under vev og muskler og ender faktisk opp som den dypeste muskelen nederst ved symfysen/skambenet, i bekkenet.

Det er faktisk grunnen og hemmeligheten til at de nederste rutene er så vanskelige å få frem, det er faktisk umulig.

Om du virkelig ønsker å få frem magerutene skal det et bevisst kosthold til. Med dagens høye indhold og forbruk av raske karbohydrater, stivelse og sukker er det en avgørende faktor å være bestemt på å redusere kraftig eller helt holde seg vekk fra dette om en ønsker å lykkes.

Raske karbohydrater gir mer fett på kroppen og bidrar til at alle muskler gjemmes mer, samtidig som risikoen for bla.diabetes og andre livsstils sykdommer øker.

Kostholdet skal legges om til et innhold av mere komplekse karbohydrater da de inneholder mer vitaminer, mineraler og fiber, og de vil samtidig gi deg mer langvarig energi i løpet av dagen, mindre humørsvingninger pga. mere stabilt blodsukker og mere stabil apetittregulering.

Frukt og grønnsaker inneholder komplekse karbohydrater, en liten liste kommer her.

– grønn: asparges, avocado, broccoli, selleri, kiwi, kål, erter.

– gul: appelsiner, aprikoser, gulrødder, grapefrukt, sitron, fersken, gresskar.

– blå: rødbeter, blå druer, blåbær, rødkål, fiken, plommer.

– hvit: bananer, hvitløk, sopp, løk, kålrabi.

– rød: epler, reddiker, paprika, tomat.

Spis mindre hvitt brød, hvit ris, pasta, poteter, sukker/godteri, kaker, kjeks, chips og alkohol.  

Ren mat fra gode råvarer er klart bedre for kroppen.

Sixpack lages faktisk mer i kjøkkenet enn ved trening. Samtidig er det viktig å være tålmodig i denne prosessen. Roma ble ikke bygget på en dag, det gjør heller ikke six packs;-)

bilde

PS! En kombinasjon av trening, et renere og bevisst kosthold vil være å foretrekke om en ønsker å få en bedre hverdag og en mere vital kropp.

Om du har spørsmål til hvordan vi evt.kan arbeide sammen, ta kontakt her.

Scroll to Top