Easy Bodies – Movement education – Real world performance

#bevegdegbedre2016 3 – Skulderbeveglighet

 

I denne månedens #bevegdegbedre2016 bloggpost fortsetter jeg med en øvelse for å bedre skulderbeveglighet. Alt du trenger er et kosteskaft og så variere grepsbredden for å bestemme hvor mye det skal strekke. Gjør 1-10 repetisjoner der du bruker greps bredde og pusten for å aktivt ha kontroll på intensiteten.

Denne øvelsen kalles gjerne shoulder dislocations eller roles da den ofte brukes som en oppvarmingsøvelse i f.eks.Cross Fit. Du skal imidlertid ikke se på dette som trening, men heller som en mulighet til å utforske dine skuldre og bevegelighet.

Etterhvert kan en også legge til litt vekt på kosteskaftet for å bygge styrke samtidig som fleksibiliteten blir bedre. NB! Dette skal være lette vekter

Da skulderleddet er et kuleledd har det en utrolig mulighet for bevegelse. Desverre har mange mennesker ikke denne kapasiteten tilgjengelig pga. arbeid, skader osv. hindrer at skuldrene opprettholder sin evne til å være frie.

Så din oppgave blir følgende, å øke din kompetanse ved rett og slett bruke denne bevegelsen slik at din kapasitet blir større og du dermed vil oppleve en friere hverdag. Om du opplever smerter eller annet ubehag som ikke går over skal du søke hjelp.

  1. Bruk et kosteskaft eller noe som ligner.

  2. Ta utgangspunkt i skulderbredde, og justér grepet som det passer deg.

  3. Bruk pusten/åndedrettet til å kontrollere intensiteten på strekket i vevet.

  4. Eksperimenter også med å holde de nederste fremre ribben inne, dvs. ikke svai i lænd/korsrygg.

  5. Gjør alt fra 1-10 repetisjoner i starten for å tilpasse deg denne bevegelsen.

God skulderbevegelighet 🙂

Følg EasyBodies:

Scroll to Top