Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Stabilitet – på den ” riktige ” måten.

Den største feilen folk veldig ofte gjør er å trene stabilitet på samme måte som ved styrketrening.

Optimal stabilitet i kroppen handler om reflekser, timing og koordinasjon, der musklene reagerer på en stimuli ved å gå fra myk til hard til myk på et øyeblikk. Det er ingen direkte overførsel av styrke til bedre refleksiv respons..

Jeg referer ofte til planken, som i mine øyne er en helt ubrukelig øvelse da vi så og si aldri virkelig har bruk for denne måten å bruke kroppen på da planken mer forsøker å fiksere mer enn den tillater refleksiv respons på bevegelse. Men, kroppen er aldri helt stille, ikke engang når vi sover er det noe som er helt uten bevegelse.

Prøv å bruke denne tilnærmingen neste gang du får trangen til å gjøre planken, gjør den heller dynamisk, med bruk av bevegelser…..gjerne på et underlag som beveger seg, f.eks.en stor ball om du trener inne, eller bruk fordelen av et ujevnt terreng.

Å være redd for å falle kommer som en naturlig konsekvens av at dette systemet ikke fungerer som det skal og en vil da velge slike aktiviteter i sitt liv fra.

Folk som har en underliggende dårlig refleksiv stabilitetsevne er ofte veldig stive i kroppen og en kan se det på måten de beveger seg på.

Jo mer tilpasningsdyktig en er på ujevne underlag som i skogen og på fjellet, jo bedre opplevelse vil vi ha med denne typen utflukter ved at bevegelsene håndteres innenifra som en respons på miljøet vi befinner oss i.

Bindevevet vårt sender signaler flere ganger raskere enn nervesystemet og det inneholder 10 ganger så mange sensoriske nerver enn musklene våre og det er derfor viktig at vi prøver å holde hele kroppen responsiv og kommuniserende pga. bindevevet er over alt.

Dette kan oppnås, gjøres og gjenopptrenes via bevegelse eller om koordinasjonen er veldig dårlig kan det også hjelpe med behandling for å starte resettings prosessen av dette systemet.

I nær fremtid vil jeg poste et innlegg vedrørende core og hvordan dette konseptet også ofte er misforstått og mange ganger innbitt ihjel trenet i den tro at det hjelper på alt mulig, som f.eks.ryggsmerter.

Følg med:-)

Følg Easy Bodies i sosiale medier.

Facebook

Instagram

Twitter

 

 

 

Scroll to Top