Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Strukturel Integration vs. Massage

De fleste mennesker kender til massage og dens velvære effekt, men få kender processen ved Strukturel Integration som er en individuel og personlig proces med en bred vifte af effekter og fordele. Generelt vil en krop der er rettet op og afbalanceret i tyngdekraften flytte seg med større lethed, flydende, effektivitet og eleganse. Bevægelse er en fornøjelse, vejrtrækningen er lettere og god kropsholdning er mere ubesværet.

Desuden bidrager SI til mere effektiv brug af dine muskler i kropen og overskud til at spare energi, og det skaber mere raffinerede og økonomiske bevægelsesmønstre. Det kan resultere i forhøjede niveauer af energi og årvågenhed. Følelsen af ​​stress kan også mindske mens dit niveau af afslapning kan stige.

Filosofien bagom Strukturel Integration er at påvirke hele mennesket, følelsesmæssigt, fysisk og energetisk, i form af at ændre den fysiske struktur. Vores følelser og adfærdsmønstre for eksempel, er ofte relateret til vores fysiske væsen. Eftersom hindringer for balance fjernes, og kroppen kommer ind i en større justering, kan aspekter af selvet også blive mere tilpasset. En oplevelse med Strukturel Integration kan hjælpe med at frigøre en persons potentiale, fremme positive forandringer, sænke angst, bedre søvn, øget tillid og modning af følelsesmæssige udtryk. Opsummeret vil Strukturel Integrations serien give dig øget kropsbevidsthed, tilstedeværelse og det giver mulighed for en følelse af endelig at være mere hjemme i din krop.

Fra IASI (International Association For Structural Integrators) – Strukturel Integration er en type kropsterapi, der fokuserer på bindevævet eller fascia, af kropen. Fascia omgiver musklerne, grupper af muskler, blodkar, organer og nerver, binde nogle strukturer sammen, mens tillader andre at glide jævnt over hinanden.
Fascia er designet til at være elastisk og bevæge sig frit med muskler og knogler. Traumer, stress, arbejdsbetingede gentagne bevægelser, og virkningerne af aldring kan forårsage fascia at miste sin elasticitet og bliver kortere, strammere og mere tæt. Strammet fascia trækker vores muskler og skelet ud af korrekt justering og kropsholdning, som kan forårsage smerte, ubehag og træthed.

Strukturel Integration arbejder for at forlænge, strække, og blødgøre dette væv for at genoprette postural balance, nem bevægelse, og en følelse af at være mere hjemme i din egen krop. Det er praktiseret i en organiseret række sessioner eller individuelle sessioner inden for en ramme, der er designet til at genskabe postural balance ved at tilpasse og integrere kroppen i tyngdekraften. Strukturel Integration er baseret på arbejdet til Dr. Ida P. Rolf. Det praktiseres af uddannede personer i Strukturel Integration på skoler og institutioner i overensstemmelse med de standarder fastsat af den internationale sammenslutning af Strukturelle Integratorer (IASI)

Massage – Sammendrag Fra Norges Massage Forbund.

Massage har været en del af de fleste kulturer langt tilbage i tid. De eldste kilder vi kender er 3000 år gamle, og massage regnes som en af verdens eldste behandlingsformer. Kundskaben og metoderne har i stor grad blevet overført som praktisk lærdom. Primært bruger utøverne henderne til at stryge, ælte og trykke; men også armer, albuer og fødder benyttes i enkelte teknikker. I dag findes det over firs ulige tilnærmingsmåter til massasge, og mange teorier om hvordan eller hvorfor massasge virker.

En felles grundtanke i al massasge er at det fræmmer helbred og velvære, at det øger blodsirkulationen og er afspendende. De fleste udøvere tar udgangspunkt i at noget hos klienten er sammentrukket, blokkeret, brugt forkært eller er i ubalance. Hovedskillet mellem østlige og vestlige teknikker er at førstnævnte forholder sig til det som siges at skulle være menneskekropens ”energi”, mens vestlige (klassiske) teknikker springer ud fra fysikalsk behandling/ fysioterapi og fokuserer på kropens anatomiske strukturer og fysiologiske processer. Denne grenens sygdomsforståelse skiller sig ikke væsentlig fra den skolemedisinske.

Den senere tid har det indenfor klassisk massasge vært fokusert sterkere på en sammenheng mellem psykiske/ følelsesmessige og kropslige plager. Dette åbner for at årsak til sykdom kan være så vel psykisk som fysisk. Samtidig har man med basis i forskning anerkjendt at massasge kan have en effekt på immunsystemet. Således åbner man op for at massasge også kan ha virkninger på sykdom generelt set, selv om dette som regel ikke er hovedfokus i behandlingen.

Det er ikke rapportert om alvorlige bivirkninger fra massasge. Fysiske bivirkninger kan være allergiske reaktioner på oljer, stivhed, kink eller muskulær ubalance. Akutt betendelse, lokale infektioner eller svulster kan forværres/ spres av massasje. Det kan også opstå reaktioner som kulde-varmefornæmmelser, hjertebanken, hodepine og kvalme ved visse former for massage. Personer med visse lidelser bør af disse grunder konsultere sin læge på forhånd.

Til sidst – da massage har været benyttet i flere tusen år er det ikke så mærkelig at de fleste har en formening om hvad det er og mange vælger derfor massage som sit alternativ til når de har ondt.

Strukrurel Integration blev udviklet af Ida P.Rolf (f.1896-d.1979) og er slet ikke på samme måde kendt som massage, men SI er et effektivt alternativ når det kommer til at løse forskellige problemer i kropen da fokuset rættes mod å balancere blød væv og skelet i forhold til hinanden og tyngdekraften og ikke symptomet. Ved at arbejde på den her måde forandrer kropens struktur effektivt så den kan bevæge sig mere frit.

Husk at bevægelse er grundlaget for en smertefri krop og derfor bør være af højeste prioritet om en har smerter eller nedsat bevæglighed i et eller flere led.

Jeg har fået meget massage med dens afslappende effekt som et vigtig element , men effekten jeg fik fra SI for snart åtte år siden overgår langt det jeg nogen gang har oplevet ved massage. Ikke misforstå mig, der er slet ingenting galt med massage, jeg har både lavet og fået meget massage med gode resultater, men jeg håber alligevel med den her blogpost at du er blevet nysgerrig og derfor måske vurderer Strukturel Integration som et alternativ nedste gang du vurderer behandlingsform.

Book tid her.

Scroll to Top