Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Tensegritet! Hvordan tensegritet er relevant for kroppen vår.

tensegritet
tensegritet

Tensegritet er et begrep og et prinsipp som Strukturell Integrering er basert rundt.

På engelsk, tensegrity  =  tension & integrity, etprinsipp som tydelig, (for meg i alle fall) gir oss en klar idé om at skjelettet er rammeverket og skaper plass og at bløtvevet er det som holder oss oppe. 

Uten det ville knoklene endt opp i en haug på bakken. Uansett om vi vet det eller ikke søker vi alltid et mest mulig balansert og ubegrenset samarbeid mellom disse faktorene.

For mye strekk/spenning ett sted påvirker et annet, og påvirker knoklene der de trekkes ut av eller  inn i stilling i forhold til de nærliggende og resten av knoklene.

I denne videoen kan du se hvordan lokal plassert kraft påvirker hele strukturen og på den måten gir oss et innblikk i hvordan vi kan bygge en behandlings strategi ut i fra tensegritet prinsippet, det vi ser, og at vi vet at all bevegelse i kroppen er helhetlig, alltid.

Dette kan utføres både statisk og i bevegelse og for det øvede øye er dette et kraftfullt verktøy i tillegg til ortopediske tester.

I forhold til tilbakevendende og langvarige tilstander er en hel kropps tilnærming som denne sammen med hvordan vi med hjelp av tensegritet prinsippet kan bringe bløtvevet i balanse i forhold til det underliggende skjelett en god strategi, og akkurat dette er selve essensen i Strukturell Integrering. Isolert bevegelse eksisterer IKKE! 

Du er velkommen til å legge igjen en kommentar, tommel opp eller ned og del gjerne ved å trykke på ett eller flere av ikonene på venstre side:-)

Takk for din tid!

mvh Kai Kjartan

Meld deg på min E-mail liste og få gratis eBok med tips til hvordan du kan få bedre bevegelse i kroppen, samtidig som du sier ja til å bli oppdadert når det skjer noe spesielt.

[mc4wp_form id=“4649″]
Scroll to Top