Easy Bodies

Tittel spiller ingen rolle, KMI Strukturell Integrasjon gjør!


Trodde aldri jeg skulle skrive dette, men det gjør jeg nå allikevel.

I går var jeg frustrert og litt sur over at jeg ikke er autorisert helsepersonell, som. f.eks fysioterapeut eller kiropraktor, dette gikk da på å bli akseptert/trodd som behandler og i forhold til forskning.
 
Det er så mye jeg har lyst til og som er spennende og tenkte at jeg kanskje var kommet lengre om jeg hadde den ” riktige ” tittel.
 
Men heldigvis forstod jeg jo i løpet av dagen at min tittel betyr absolutt ingenting, fordi det er resultatene jeg tross alt lever av og det har jeg gjort i snart 13 år nå. 
Jeg er min egen sjef, jeg har ingen studiegjeld og jeg er stolt av å tilhøre gruppen alternative behandlere!
 
Jeg leste en artikkel i en eller annen avis i går om at mange mennesker ofte tror at alternativ behandling bla. dreier seg om varme hender og synskhet.
Det er SÅ langt fra sannheten som det går an å komme. Mine hender er ikke spesielt varme og jeg har heller ingen syner. Det er utrolig mange av oss som er genuint intressert i kroppen og kontinuerlig tar kurs og utdannelser for å lære mer om den for å kunne bidra til en bedre opplevelse og resultater for klientene våre.
 
Dette kan dreie seg om manuelle teknikker, yoga, og andre ting. For meg har det alltid vert et poeng å være god med hendene og å fremkalle/støtte kroppens egen evne til å reparere seg selv for kroppen ER en selv regulerende organisme og har evner til å lege seg selv, det er det jo til og med aksept for i skolemedisinen. Så jeg ser nok på meg selv mer som håndtværker enn behandler.
 
Å promotere KMI – Strukturell Integrasjon er en relativt langsom prosess, da vi kun er syv i Norge og ca. det samme i Danmark og 1 i Sverige…men, med tiden håper jeg jo at det blir mer kjent blant folk. I samarbeid og i kombinasjon med autorisert helsepersonell er dette en kjempegod kombinasjon, selv om jeg også vet at KMI – SI helt fint kan stå på egne bein.
 En helhetlig tankegang ER på vei også innenfor skolemedisinen og jeg vil bare også huske å si at det arbeidet jeg gjør absolutt har grobunn i det siste innen forskning på fascia, tre av linjene i Anatomy Trains har fått status som godkjent av forskere der de andre har fått stempelet moderat til , så min konklusjon var derfor at tenker at jeg helt klart er på riktig plass og i riktig retning.
 
NB! Et boktips helt til slutt.
‘ The man who had no title ‘ – Robin Sharma.
 
Takk og god helg😊
Mvh Kai Kjartan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top