Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Tøying vil ikke gi deg bedre bevegelse, gjør dette i stedet

Tøying med bevegelse

Om du virkelig ønsker å forbedre bevegelsesferdighetene dine er ikke spesifikk tøying veien å gå, du trenger å bevege deg.

Det jeg mener med dette er at du trenger å bevege deg på den måten du faktisk ønsker å bevege deg på om du ønsker å bevege deg bedre.

Bevegelse av kroppen på en helhetlig måte skaper strekk, men det er bevegelsesindusert og kommer ikke fra isolert tøying.
Tøying er en innlært ting, ikke noe vi er medfødt med. 

Forskjellen på flexibilitet og mobilitet: Kortfattet refererer fleksibilitet til vevenes evne til passiv forlengelse, mens mobilitet referer til aktiv bevegelse gjennom tilgjengelig leddutslag.

Se bare på barn, de løper, hopper, klatrer, kaster ting og bærer gjenstander i alle størrelser. 
Har du noen gang sett barn drive med tøying? 

Eller dyr for den saks skyld? 

Det er forskjell på det å strekke seg og statisk tøying, bare så det er sagt.

Tøying for tøyingens skyld er i min verden å lure seg selv. Tøying hjelper heller ikke på å forhindre stølhet etter trening.

Etter skader kan det være grunn til spesifikk tøying om bevegelsesutslaget i et ledd er veldig begrenset, men så fort skaden er helet bør leddet tas med i den helhetlige tilnærmingen til bevegelse.

Hensikten er tross alt i de fleste tilfeller å være istand til å flytte kroppen fra ett sted til et annet og da er det viktig å være sterk i alle aspekter av bevegelsen og ikke bare være god til å gå til max leddutslag.

Samtidig bygger du også styrke(ikke bare muskler, men bein, sener og fascia/bindevev) balanse og koordinasjon, alle superviktige om du vil ha en bevegelig kropp.

Se mer på min YouTube kanal for å få et bedre innblikk i hva jeg mener.

Om bedre bevegelse er målet må du derfor bevege deg for å gi kroppen muligheten til å gjøre mening av bevegelsen og gjenta den for å integrere den.

Dette gjør at kroppen naturlig vil tillate mer bevegelse.
Forskning antyder til og med at tøying skaper forkalkning, skader, bla. på ligamenter og unødvendige kirurgiske inngrep.

Scroll to Top