Easy Bodies – Movement education – Real world performance

Våre klær påvirker kroppen vår!

Våre klær påvirker oss og mistankene mine om dette er nå bekreftet av andre en meg selv;-)

Jeg har ingen stor vitenskapelig dokumentasjon på det her, men jeg synes det er verdt å nevne allikevel. Dog er det en artikkel her i forhold til skulder påvirkning ved trang jakke.

Mange ganger har jeg tatt t-skjorte på feil vei  og det merkes jo fort da det strammer annerledes rundt nakken, og en dag bestemte jeg meg for å gå med t-skjorten feil vei hele dagen, simpelthen for å merke etter om det hadde noen innvirkning på min kroppsholdning. I begynnelsen var det spesielt i halsen jeg kunne merke det strammet, noe som førte til at jeg rettet meg mer opp og jeg fikk en rettere holdning.

For en tid tilbake da en av mine kunder stod opp etter  behandling sa han, ” Jeg føler meg større, mere rett og det føles helt naturlig.”  Så tok han buksene på og så sa han umiddelbart.

” Wow! jeg kan merke med en gang hvordan jeg gikk tilbake til mitt gamle kroppsmønster “, han forsøkte til og med å ta buksene av igjen for å se om det endret noe, det gjorde det, hans følelse av å være mer rank kom tilbage.

Da han tok buksen på igjen etter behandling var de jo stadig tilpasset hans ” gamle ” kropp, som stimulerte mekanoreseptorer i fasciaen/bindevevet og proprioseptorer i ledd, som alle er sanseceller og som kommuniserte med nervesystemet som tilpasset seg og han gikk tilbake til sitt tidligere utgangspunkt, før behandlingen. Nå er han derimot oppmerksom på det og vil enkelt kunne arbeide med dette hjemme for å hurtigere omprogrammere/tilpasse sitt nervesystem i forhold til en bedre holdning på sikt.

Det er litt morsomt da dette er noe jeg har tenkt en del på, og som jeg nå også sett og hørt fra klienter at det faktisk er noe i det.

Prøv dette:  om du tar din t-skjorte, genser eller noe som ligner og tar det på feil vei, så vil du kanskje oppdage at det føles merkelig  med det samme, men kanskje kan du merke at du kommer mer opp og føler deg rettere…? Jeg utfordrer deg hermed til at gå med t-skjorte ol. en hel dag og se hvordan det føles i kroppen.

Kroppen vår er kjempegod til å tilpasse seg verden omkring oss, og det skal mange ganger slett ikke så mye til for å skape en respons som enten gir positiv eller negativ innvirkning på våres hverdag. Det du kan gjøre selv er å øve opp din bevissthet rundt ditt liv, ta bevisste valg og respektere din kropp ved å bevege den, tilføre rent vann og ren mat med riktige og viktige næringsstoffer.

KMI Strukturell Integrasjon er en behandlingsserie på tolv ganger som både kan hjelpe deg med å øke din kroppsbevissthet og forbedre din holdning og funksjon og kan være et steg i riktig retning om du ønsker forandringer i livet ditt.

Du fortjener å ha det godt, ikke bare innimellom, men alltid.

Mvh Kai Kjartan

Scroll to Top